Skip to main content
Category

EuFlex

Gezocht: secretaresse in Eindhoven

By EuFlex

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Wij zijn eigenlijk (bijna) altijd op zoek naar secretaresses in Eindhoven. Wij zijn een volle dochteronderneming van de Technische Universiteit Eindhoven en vervullen alle interne posities, zo dus ook alle secretariaat functies binnen de universiteit. Vandaar dat wij met regelmaat op zoek zijn naar secretaresses. Dus wil jij werken als secretaresse in Eindhoven? Dan ben je hier op de juiste plek!

Verschillende vacatures secretaresse

Er staan meestal verschillende soorten vacatures voor secretaresses open. Zo hebben we fulltime en parttime posities. We kunnen altijd samen kijken naar jouw voorkeur en daar iets passends voor proberen te vinden. Daarnaast omvat de TU/e-organisatie negen faculteiten en tien diensten die het primaire proces van onderwijs en onderzoek ondersteunen. Ook kan per vacature de dienst en/of faculteit waar je komt te werken verschillen.

Wat kun je verwachten bij een baan als secretaresse?

Je bent natuurlijk benieuwd wat je gaat doen als secretaresse bij de Technische Universiteit Eindhoven. In principe ben je verantwoordelijk voor alle secretariële werkzaamheden binnen een van de diensten. Dit kan onder andere betekenen (natuurlijk kan dit ook weer variëren per functie):

  • Beheren van de agenda
  • Plannen van vergaderingen
  • Ondersteuning bieden aan het MT
  • Verzorging van verslaglegging bij vergaderingen
  • Het opstellen van een jaaragenda
  • Bewaken van de actiepuntenlijst
  • Administratieve werkzaamheden
  • Inkomende en uitgaande communicatie afhandelen
  • Ontvangen van gasten 

Het is belangrijk dat je in staat bent om positieve relaties op te bouwen met het management, collega’s en klanten op alle niveaus van de organisatie. Je moet een echte teamspeler zijn met een gastvrijheid mentaliteit!

Wat is het salaris van een secretaresse?

Bij EuFlex verdien je als secretaresse minimaal €2.400 tot maximaal €3.336 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt de universiteit uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen per jaar, een eindejaarsuitkering, een vakantie-uitkering, opleidingsmogelijkheden en uitstekende sportfaciliteiten.

Benieuwd naar onze andere vacatures? Bekijk dan snel onze pagina met alle openstaande vacatures!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Hoe plaats je een gratis vacature?

By EuFlex, EuFlex Technificent

Het internet geeft ons ontzettend veel vrijheid en een zee aan informatie. Maar voor het plaatsen van een gratis vacature kan je soms door de bomen het bos niet zien. Er bestaan honderden sites en services om een vacature te plaatsen, maar welke is de juiste voor jouw bedrijf? Is het überhaupt mogelijk om een vacature te plaatsen zonder dat er een dozijn aan betaalde services naar je hoofd gegooid wordt? Je hebt geluk, het is mogelijk.

Of je nou op zoek bent naar een nummerkraker voor financiën of een technisch informaticus; met de juiste vacature en locaties trek jij de juiste mensen aan! Lees hieronder over het vinden van de juiste vacaturebank, de rol van social media en het belang van een goed geschreven vacature om jouw vacature te plaatsen met success.

Gratis vacature plaatsen bij een vacaturebank

Je vacature gratis plaatsen op een vacaturebank brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Publiek erkende vacaturebanken zoals werkzoeken.nl of vacatures.nl hebben een uitzonderlijk groot bereik die met regelmaat honderden duizenden bezoekers per maand ontvangen op hun website. Doordat ze een groot aantal gebruikers hebben worden ook meer vacatures geplaatst, waardoor er vervolgens meer gebruikers zich aanmelden. Maak gebruik van die bekendheid!

Als toevoeging, potentiële werknemers voelen zich meer op gemak bij erkende websites. Hun CV verbonden met hun profiel. De website navigeren is ook velen malen makkelijker als de persoon al bekend is met de website.

Vacaturebanken geven werkzoekenden ook de optie om vacature gemakkelijk te filteren naar hun wensen. Zo kun je makkelijk vacature filtreren op: sector, werktijd, regio en looptijd, om maar een paar te benoemen. De hele tijd moeten navigeren & zoeken naar een vacature om vervolgens op een bedrijf vacaturepagina te belanden en alle gegevens weer handmatig invullen wordt snel vermoeiend als je dat al 3 keer per dag doet. Als werkzoekende is de zoek ervaring veel aangenamer als alles gecentraliseerd is en automatisch is ingevuld. Op deze manier kunnen mensen op veel meer vacatures reageren en krijg jij als gevolg een grotere hoeveelheid sollicitanten binnen.

Het allermooiste is dat jij je vacature op zoveel mogelijk vacaturebanken kan plaatsen als je wil. Maak daar gebruik van! (Vergeet alleen niet ze vervolgens ook eraf te halen als de positie eenmaal gevuld is 😊) Hieronder zijn een aantal vacaturebanken:

  • Indeed (Groot bereik zowel binnen als buiten Nederland)
  • EuFlex (Perfect voor het werven van Technische studenten in de Brainport regio)
  • Vacatures.nl (Groot bereik binnen Nederland)
  • Tempo-team (Goed bereik onder jonge mensen ideaal voor deel- en voltijd)
  • Werk (Actief en organiserend met een oudere doelgroep)
  • Werkzoeken (Breed Netwerk en werkt goed voor de randstad regio)

Social media en vacatures plaatsen gaan hand-in-hand

Vacatures posten op social media is tegenwoordig ook een handig trucje om in je arsenaal te hebben. Het is een laagdrempelige manier om je vacature te verspreiden via de digitale word-of-mouth. De toegevoegde waarde van social media is dat je mensen kan bereiken die wellicht niet actief naar werkzoeken. Ze worden wel geprikkeld als nou net de goeie vacature per toeval langskomt in hun feed of wordt doorverwezen via een verbinding.

Of je netwerk nou groot of klein is, het is een methode die je niet links op straat moet laten liggen, maar juist actief gebruikt moet worden in combinatie met vacaturebanken. Sommige social media platformen zijn ze zelfs allebei. Ideaal! Denk hierbij aan LinkedIn.nl en Facebook.nl. Beide hebben een ingebouwde vacaturefunctie. Zowel gratis als betaald. Betaalde vacatures worden in de zoek resultaten vaker naar boven geduwd dan hun gratis variant. Als je dus echt snel iemand nodig hebt om de positie te vullen, dan is dit zeker het overwegen waard.

Denk aan je doelgroep

Er zijn vrijwel oneindig soorten banen en het is daarom van uitermate groot belang dat jouw unieke vacature bij de juiste doelgroep terecht komt. Denk hierbij aan opleidingsniveau, maar ook aan de actieve sector, werkervaring, technisch/niet technisch en regio. Hoewel de grote vacaturebanken brede filter opties hebben, trekken ze niet altijd de mensen aan die de vacature hoort te bereiken.

Zoek je bijvoorbeeld een technische werkstudent om een 16-uur per week functie te vervullen? Of een student die binnenkort klaar is met hun master? Dan kun je ze beter bereiken via uitzendbureau’s die in directe verbinding zijn met de universiteiten. Wij (EuFlex.nl) staan in directe verbinding met de Technische Universiteit Eindhoven en hebben om die reden het bereik van ongeveer 12.000 TU/e studenten. Een doelgroep die lastiger te bereiken is via vacaturebanken zoals tempo-team.nl of Facebook.nl.

Hoe zorg je ervoor dat jouw (gratis) vacature eruit springt?

Goed Bezig! Je hebt een sterk idee wie jij wil om je team te versterken. Daarbij heb je ook gebruik gemaakt van de juiste vacaturebanken en social media pagina’s gekozen om jouw droomsollicitant te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vacature eruit springt?

Het is een realiteit dat het aantal vacatures is gestegen met 250%(!) sinds corona. Door deze gigantische stijging in zo’n korte tijd hebben studenten en andere werkzoekenden veel meer keuze dan ervoor. Al helemaal als je gratis vacatures wil plaatsen, is het daarom extra belangrijk om extra aandacht te geven aan hoe jij de vacature presenteert.  Hieronder zijn al een aantal punten om in acht te nemen:

  • Verplaats je in je doelgroep
  • Geef duidelijkheid
  • Vermeld het salaris
  • Noteer onder welke cao de functie valt

Voor meer tips voor het schrijven van een vacature lees onze andere blog over het creëren van de beste werkstudent vacature om een nog beter beeld te krijgen.

Ben jij op zoek naar technische starters of werkstudenten zowel parttime als fulltime? Bij EuFlex kun je gratis een vacature laten plaatsen via onze eenvoudige tool. Wij zijn er ook om jou te helpen met het maken van de juiste vacature. Via de knop hieronder ga je direct naar de pagina waar je jouw vacature gratis kan plaatsen voor technische studenten en starters om te zien.

Gratis vacature plaatsen

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Wat doet een secretaresse?

By EuFlex

Soms kun je aan een functietitel al aflezen wat deze persoon voor werkzaamheden doet. Bij de titel secretaresse is dit een stuk lastiger. Wat doet een secretaresse nu eigenlijk allemaal gedurende een werkdag? Er bestaat nog veel onduidelijkheid over deze functie. Andere benamingen voor secretaresse zijn managementassistent, personal assistant en officemanager. Deze functietitels vertellen al iets meer over wat het vak van een secretaresse inhoudt. 

Als secretaresse vervul je een belangrijke rol op kantoor. Als secretaresse regel je veel, zowel voor medewerkers als voor externe relaties. Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor velen. Welke werkzaamheden je precies uitvoert, hangt natuurlijk sterk af van waar je aan de slag gaat. Maar een ding is zeker, als secretaresse ben je met veel verschillende aspecten bezig. Het is zeker geen eentonig werk en je wordt breed ingezet. Je bent een alleskunner en probeert collega’s zoveel mogelijk te ontzorgen. 

Om de vraag ‘’wat doet een secretaresse?’’ toch iets specifieker te maken, delen we hieronder de 7 belangrijkste werkzaamheden.

7 x belangrijkste werkzaamheden van een secretaresse

  1. Managen van inkomende en uitgaande communicatie
    Binnen een organisatie wordt altijd veel gemaild en getelefoneerd. Jij bent het eerste aanspreekpunt. Alles wat je zelf af kunt handelen, handel je af en de rest speel je door naar de desbetreffende persoon. 
  2. Het beheren van agenda’s
    Voor een of meerdere personen beheer je de agenda’s om zo werk uit handen te nemen van de directie. Je behoudt het overzicht en zorgt ervoor dat niet zomaar elke medewerker de hele dag bij de directie binnenstapt. 
  3. Voorbereiden en notuleren van vergaderingen
    Naast het beheren van de agenda, zorg je er ook voor dat de vergaderingen goed verlopen. Je zorgt voor een vergaderagenda en notuleert gedurende de vergadering. Deze notulen werk je vervolgens uit en verstuur je naar de deelnemers. 
  4. Verwelkomen van gasten
    Zoals al eerder geschreven, je bent vaak het eerste aanspreekpunt. Dit betekent dus ook voor de gasten van het bedrijf waarvoor je werkt. Je verwelkomt ze vriendelijk en zorgt ervoor dat je collega weet dat zijn of haar gast er is. Tijdens het wachten zorg je ervoor dat de gast niks te kort komt. 
  5. Inkopen kantoorbenodigdheden
    Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat iedereen fijn kan werken. Je zorgt er dus voor dat er altijd voldoende thee, koffie en water is, maar je houdt bijvoorbeeld ook het printpapier bij. Vrijdagmiddagborrel? Jij zorgt ervoor dat alle dranken en snacks in huis zijn!
  6. Grotere evenementen organiseren
    Dit ligt heel erg aan het bedrijf waarvoor je werkt, maar het kan zo zijn dat je als secretaresse ook de grotere evenementen en congressen mag organiseren. Dit zal dan vaak in samenwerking zijn met een collega van de marketing of sales afdeling. Je regelt onder andere de ruimte, aankleding, catering, uitnodigingen en gastsprekers.
  7. Administratie
    Als secretaresse ben je ook bezig met administratie. In welke mate ligt ook weer aan het soort bedrijf waar je voor werkt. In de wat kleinere bedrijven komt het regelmatig voor dat je bezig bent met de crediteurenadministratie. Je verstuurd facturen en je zorgt dat deze op tijd betaald worden. Het kan ook voorkomen dat je verantwoordelijk bent voor de personeelszaken, dit betekent dat je arbeidsovereenkomsten opstelt en zorgt dat de salarissen goed verwerkt worden. Daarnaast zorg je ervoor dat alle administratie binnen het bedrijf goed en gestructureerd opgeborgen wordt.

Wat verdient een secretaresse?

Bij EuFlex verdien je als secretaresse minimaal €2.400 tot maximaal €3.336 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt de Technische Universiteit Eindhoven uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen per jaar, een eindejaarsuitkering, een vakantie-uitkering, opleidingsmogelijkheden en uitstekende sportfaciliteiten.

Schrijf je nu in: altijd open vacature secretaresse

Goed nieuws! Bij EuFlex kun je altijd solliciteren op de vacature secretaresse Eindhoven. Omdat we een grote organisatie zijn, zijn we met regelmaat op zoek naar (ervaren) secretaresses. We hebben zowel parttime als fulltime posities op onze vacaturepagina.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op