Skip to main content

FAQ: Frequently asked questions

Alle antwoorden op de veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen EuFlex en EuFlex Technificent?

EuFlex Technificent is een label van EuFlex, een volledige dochteronderneming van TU/e. De focus van EuFlex Technificent is om een brug te slaan tussen TU/e talenten en de arbeidsmarkt met tijdelijke (bij)banen of op projectbasis. Zo weten we de juiste talenten (tijdelijk) te koppelen aan het bedrijfsleven, maar weten we ook voor onze opdrachtgevers een juiste match te vinden bij de studenten. Daarentegen richt EuFlex zich op het vervullen van de interne functies op de TU/e.

Waar is EuFlex gevestigd?

EuFlex is gevestigd in het hart van de TU/e campus. De Lampendriessen 31. Op de 1e verdieping van gebouw Luna de Plint, kamer 1.140.

Hoe kom ik in contact met EuFlex?

Het is mogelijk om te bellen op het volgende nummer: 040 – 247 8080. Of ga naar het contactformulier om een vraag te stellen.

Wie is EuFlex Technificent?

TU/e. EuFlex Technificent heeft als doel om studenten en bedrijven aan elkaar te koppelen door middel van studenten bijbanen, starter posities en bedrijfspresentaties. Wij zijn de ideale partner voor het werven van technisch personeel. Met onze jarenlange ervaring in het verbinden van bedrijven en technische studenten, bieden wij diensten aan om bedrijven de beste match te laten vinden.

Wat doet EuFlex Technificent?

De focus van EuFlex Technificent is om een brug te slaan tussen TU/e talenten en de arbeidsmarkt met tijdelijke (bij)banen of op projectbasis. Zo weten we de juiste talenten (tijdelijk) te koppelen aan het bedrijfsleven, maar weten we ook voor onze opdrachtgevers een juiste match te vinden bij de studenten. EuFlex Technificent biedt drie verschillende diensten aan:

  • Student jobs – Deze dienst is voor de studenten die een bijbaan zoeken en voor bedrijven die een werkstudent zoeken.
  • Reverse matching – Met reverse matching gaan wij op zoek naar de beste match tussen een recent afgestudeerde student en het bedrijf.
  • Employer Branding – Met deze dienst bieden wij de mogelijkheid om uw zichtbaarheid als bedrijf op de TU/e campus te vergroten.

Wat voor soort vacatures staan online bij EuFlex?

Bij EuFlex zijn dit interne (OBP) functies  binnen de TU/e, denk hierbij aan student assistenten, secretaresses, (onderwijs-) ondersteunende en administratieve functies, controllers, ICT’ers, communicatiefuncties, faculteitsdirecteuren etcetera. Voor EuFlex Technificent is het ook erg variërend, maar over het algemeen kan je denken aan bijvoorbeeld engineering bijbanen, software development bijbanen, bouwkundig adviseur en consultant bijbanen. EuFlex Technificent maakt onderscheid in de vakgebieden: Technisch, ICT, Onderwijsondersteunend en wetenschap. Kijk hier voor alle externe vacatures.

Waarom kiezen voor EuFlex Technificent?

Als 100% dochter van de TU/e staan we dicht bij onze klanten. Midden op de campus onderhouden wij een groot netwerk met het technische toptalent van de toekomst. We zijn anders dan alle andere uitzendbureaus en doen er alles aan om een goede match te verkrijgen. Voor de student is dit relevante werkervaring en voor het bedrijf een waardevolle toevoeging. EuFlex Technificent helpt uw bedrijf de schaarste op de technische arbeidsmarkt vóór te blijven. Om de perfecte match te vinden, werven wij kandidaten uit onze eigen community, bestaande uit meer dan 3000 TU/e-studenten. U bepaalt welke sollicitant(en) u wilt aannemen en wij zorgen voor het contract en de loonadministratie.

In welke regio is EuFlex Technificent actief?

Aangezien de studenten regelmatig op de campus aanwezig moeten zijn, zien wij dat bijbanen in de Brainport regio, Noord-Brabant en Limburg het meest voor de hand liggend zijn. Voor het werven van Alumni ligt de regio natuurlijk breder.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Als student kun je je hier aanmelden op het platform om alle vacatures te bekijken. Bent u werkgever? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 040 – 247 8080. Wij staan u graag te woord.

Werkgevers

Wat kan een student voor mij betekenen?

Een student zorgt niet alleen voor de invulling van (tijdelijke) vacatures, maar vergroot ook uw bekendheid onder TU/e studenten. Een werkstudent van nu is een startklare werknemer van morgen.

Aangezien TU/e studenten gewend zijn te werken in multidisciplinaire teams, zien wij ook steeds vaker dat opdrachtgevers TU/e studenten inzetten om nieuwe inzichten te vergaren. Een nieuwe, jonge, frisse blik biedt niet alleen kansen om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot de nieuwste kennis.

Wat is het verschil tussen EuFlex Technificent en een regulier uitzendbureau?

EuFlex Technificent richt zich op het plaatsen van technische TU/e studenten bij zowel technische als minder technische bedrijven. EuFlex Technificent onderscheidt zich door:

  • EuFlex Technificent is 100% dochteronderneming van de TU/e, een van de beste technische universiteiten van Nederland. Een opdracht via EuFlex Technificent is dus ook een investering in de wetenschap! Winst vloeit namelijk volledig terug naar de TU/e ten behoeve van onderzoek en onderwijs.
  • Doordat EuFlex gevestigd is midden op de campus, staan we direct in contact met de studenten.
  • Het netwerk van EuFlex Technificent is exclusief voor technische studenten, u kunt gemakkelijk uw technisch personeel vinden!

Wat zijn de kosten voor ons als bedrijf?

De kosten voor u als bedrijf zijn afhankelijk per dienst. Voor Student Jobs en Reverse Matching werken wij op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat u alleen betaalt zodra een geschikte technische student bij u aan het werk gaat. U zult dan een factor over het bruto uurloon betalen.

Wij volgen de NBBU Uitzend cao en zijn verplicht de inlenersbeloning toe te passen. Wij moeten de student inschalen volgens uw cao of beloningsregeling. Als uw organisatie geen gebruik maakt van een cao of er geen inschaling bestaat voor (werk)studenten, dan wordt de student ingeschaald volgens de TU/e regeling voor studentassistenten.

Voor de dienst Employer Branding hebben wij vaste prijzen. Lees ook onze informatiebrochure voor meer informatie! Flexibiliteit staat bij ons voorop, wij denken daarom graag met uw situatie mee. Bel gerust voor de mogelijkheden: 040 – 247 8080.

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden?

Als werkgever kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen: 040 – 247 8080. Wij informeren u dan graag over de mogelijkheden!

Hoe wordt het salaris bepaald?

Wij volgen de NBBU Uitzend cao en zijn verplicht de inlenersbeloning toe te passen. Wij moeten de student inschalen volgens uw cao of beloningsregeling. Als uw organisatie geen gebruik maakt van een cao of er geen inschaling bestaat voor (werk)studenten, dan wordt de student ingeschaald volgens de TU/e regeling voor studentassistenten. Voor meer informatie neem contact op met het volgende telefoonnummer: 040 – 247 8080.

.

Kan ik de studenten zelf selecteren?

Bij EuFlex Technificent geloven wij dat u als geen ander weet welke kandidaat het beste bij u past. Daarom nemen wij het zoekproces uit handen zónder uw keuzevrijheid te beperken. Wij zoeken, u selecteert.

Hoeveel studenten kan ik benaderen?

Het is mogelijk om met elke student in contact te komen die reageert op uw advertentie.

Wat voor type studenten biedt EuFlex Technificent aan?

EuFlex Technificent werkt uitsluitend met TU/e studenten. Aangezien wij 100% onderdeel zijn van de TU/e, werken wij ook met studenten van alle faculteiten van de TU/e. Zowel bachelor, master als PhD. Onze studenten hebben dus een technische opleiding, maar ze komen ook geregeld terecht op minder technische banen, ideaal om iemand in het team te hebben die zaken ook vanaf een andere invalshoek kan bekijken. Meer weten over de opleidingen van de TU/e? https://www.tue.nl/en/education/degree-programs

Wat voor type studenten kunnen via EuFlex aan de slag bij de TU/e?

EuFlex kan studenten plaatsen op alle baantjes binnen de TU/e met een kostenplaats. Het maakt hierbij niet uit of dit TU/e studenten zijn of studenten van een andere universiteit of hogeschool elders. Belangrijk voor de administratie is om dit wel aan te geven bij het aanvragen van een plaatsing ivm wat kleine systeemaanpassingen.

Hoeveel uur per week zijn de studenten inzetbaar?

Aangezien wij, net als onze opdrachtgevers, onze studenten aanmoedigen uit te blinken in zowel hun studie als bijbaan, zijn plaatsingen voor 8-16 uur gebruikelijk. Een enkele keer kan dit meer zijn, afhankelijk van de persoonlijke studieplanning van de student.

Bemiddeld EuFlex Technificent ook in afstudeeropdrachten en stages?

Nee, in principe doen we dit niet. Het is wel mogelijk om zelf vacatures uit te zetten op ons platform met de dienst Employer Branding, op deze manier is het dus wel mogelijk om afstudeeropdrachten en stages te promoten.

Wat is het voordeel van een student in dienst nemen?

Studenten van de TU/e zijn gewend om te werken in multidisciplinaire teams. Doordat ze nieuw in het bedrijf komen, kunnen ze nieuwe, frisse en innovatieve inzichten geven. Dit kan helpen bij het doorbreken van bestaande patronen en een nieuwe blik te werpen op de huidige processen. Over het algemeen zijn studenten flexibel inzetbaar en zeer gemotiveerd. Daarnaast is de inzet van een student ook zeer geschikt voor een tijdelijk project.

Kan ik studenten ook tijdelijk inhuren?

Dit kan zeker! Voor tijdelijke projecten kunt u ook gewoon een vacature plaatsen.

.

Hoe vind ik last minute studenten voor een tijdelijk project?

Ook bij tijdelijke last minute projecten kan EuFlex Technificent helpen. Over het algemeen hanteren we 3-5 werkdagen tussen het uitzetten van de vacature en het invullen van de opdracht. Bel 040 247 8080 en we kijken direct wat we voor u kunnen betekenen.

Wie doet het projectmanagement tijdens een opdracht?

EuFlex Technificent helpt bedrijven met het vinden van geschikt (technisch) personeel. Studenten of starters worden gedetacheerd via EuFlex, het verdere projectmanagement ligt daarbij in uw handen.

Hoe zorg ik voor innovatie binnen mijn bedrijf?

Doorbreken van de denkpatronen of handelingen efficiënter maken. Elke werkgever komt wel eens voor deze uitdaging te staan. Vaak wordt hiervoor een duur bedrijf ingehuurd om rapportages te schrijven. Kan het ook anders? Jazeker! Soms helpt een frisse, nieuwe blik op de zaak. EuFlex Technificent kan helpen met het uitzenden van een werkstudent. TU/e studenten zijn gewend aan een multidisciplinaire werkomgeving en kunnen helpen met nieuwe inzichten.

Studenten

Zijn er kosten verbonden bij het inschrijven op EuFlex?

Nee als student kun je jezelf geheel kosteloos inschrijven en dit blijft het hele proces zo, ook als je een baan gevonden hebt.

Wat gebeurd er met mijn persoonsgegevens?

EuFlex hecht erg veel waarde aan privacy. Wat er met jouw persoonsgegevens gebeurt staat beschreven in ons privacy statement.

Hoe kan ik mezelf uitschrijven bij EuFlex Technificent?

Dit kan je doen door naar je account op het platform te gaan. Daar kan je je account verwijderen. (Settings -> Account settings -> Delete my account).

Waar kan ik de vacatures vinden?

Vacatures voor studenten bijbanen en starterposities vind je op ons platform. Vacatures op de TU/e en reguliere posities vind je hier.

Wat voor soort vacatures kan ik verwachten?

Studenten worden in een breed scala ingezet, zowel bij technische bedrijven als minder technische bedrijven. De vacatures kunnen daarom erg verschillen. Denk aan het vullen van (tijdelijke) vacatures, onderdeel van een projectteam of technisch (laboratorium) werk. Maar ook marktonderzoek, IT/Web development, procesanalyses of grafische vormgeving zijn veel voorkomende werkzaamheden. Aangezien jullie als TU/e studenten gewend zijn te werken in multidisciplinaire teams, zien wij ook steeds vaker dat opdrachtgevers TU/e studenten inzetten om nieuwe inzichten te vergaren. Een nieuwe, jonge, frisse blik biedt namelijk niet alleen kansen om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot de nieuwste kennis.

Wat ga ik verdienen?

Het salaris is afhankelijk van de geldende CAO van de opdrachtgever. Als de opdrachtgever geen gebruik maakt van een CAO, dan adviseren wij de opdrachtgevers de TU/e regeling voor studentassistenten te gebruiken. In de meeste gevallen wordt het bruto uurloon vermeld in de vacature. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact met ons op.

Hoe gaat het sollicitatieproces?

Op het moment dat je bij ons solliciteert, maken wij een eerste selectie voor de opdrachtgever. Deze eerste selectie studenten wordt voorgesteld aan de opdrachtgever en je doorloopt vervolgens het sollicitatieproces van de opdrachtgever. Meestal zijn dit 1 tot 3 gesprekken bij de opdrachtgever, meestal 1 gesprek voor bijbanen en 3 gesprekken voor een startersbaan. In sommige gevallen behoort een assessment of technische test tot de selectie. Dit is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Na het (succesvol) doorlopen van het sollicitatieproces beslist de opdrachtgever welke student/kandidaat wordt aangenomen.

Kan ik bij EuFlex Technificent terecht voor vakantiewerk?

Ja, Euflex Technificent heeft ook regelmatig tijdelijke bijbanen beschikbaar. Dit kan dus perfect zijn als je een tijdelijke bijbaan zoekt in de vakantieperiode.

Hoeveel mag ik bijverdienen als student?

Wanneer je als student onder het nieuwe leenstelsel (vanaf 2015) valt van HBO en Universiteit, dan mag je zoveel bijverdienen als je wilt. Als je nog in het oude leenstelsel (voor 2015) valt, dan mag je niet te veel bijverdienen. Je moet dan namelijk studiefinanciering terugbetalen. De grens wat je mag bijverdienen verschilt per jaar. Kijk op de website van duo hoeveel dit precies is.

Voor internationale studenten ligt het anders. Zij mogen maximaal 16 uur per week werken of fulltime tijdens de zomer, een combinatie hiervan is niet mogelijk. Voor NON-EU studenten moet er altijd een tewerkstellingsvergunning (TWV) aangevraagd worden. Dit kunnen wij voor je doen, de opdrachtgever en student dienen hierbij rekening te houden dat het 2 tot 6 weken kan duren voordat de vergunning verleend wordt. Meer informatie over de TWV vind je hier.

Heeft EuFlex ook stages en afstudeeropdrachten?

Nee, Euflex Technificent heeft alleen vacatures openstaan voor bijbanen, traineeships of startersbanen, dus geen stages en afstudeeropdrachten. Wel hebben onze partnerships de mogelijkheid om stages en afstudeeropdrachten op het platform te plaatsen, je hebt hier dus wel toegang toe.

Ik zit niet op de TU/e, kan ik mezelf dan ook aanmelden?

Nee helaas, dit is (nog) niet mogelijk.

Krijg ik een melding als er nieuwe vacatures opstaan?

Dit gaat niet automatisch, maar dit kun je instellen bij je accountinstellingen. Hiervoor moet je wel eerst een account aangemaakt hebben op ons platform.

Moet ik voldoen aan alle vacature eisen?

Nee, de eisen zijn een richtlijn, je kan dus altijd reageren op de vacatures. Blijf wel eerlijk naar jezelf toe en het bedrijf over je skills en ervaringen

Hebben jullie ook startersposities voor afgestudeerden?

Zeker, dit is een van de diensten die we aanbieden, namelijk Reverse Matching. Wij brengen jou in contact met technische bedrijven (van multinationals tot start-ups), die passen bij jouw interesses en ambities. Door ons netwerk hebben wij goed zicht op vacatures (ook vacatures die nog niet openbaar zijn gemaakt).

Kan ik bij het bedrijf blijven werken nadat ik ben afgestudeerd?

Ja, dit is goed mogelijk! Natuurlijk is dit wel afhankelijk van opdracht (tijdelijk of niet tijdelijk) en opdrachtgever. Maar het is wel ons doel dat je daar kan blijven werken na je studie.

Kan ik als international ook werken via EuFlex?

Ja dit is mogelijk, je moet alleen wel rekening houden met specifieke eisen. Zo kan het zijn dat je een tewerkstellingsvergunning nodig hebt en is er een beperking tot het aantal uren dat je kan werken. Lees hier voor meer informatie over een werkvisum. 

Hoe kan ik relevante werkervaring krijgen?

Relevante werkervaring krijg je door bijvoorbeeld tijdens je studie werkzaam te zijn in een bijbaan die aansluit bij je ambities en studie. EuFlex Technificent helpt je hier graag bij, want wij geloven dat het beter is om een bijbaan te vinden waar je later in je carrière iets aan hebt! Zo verdien je niet alleen geld om je studielasten te betalen, maar doe je ook waardevolle ervaring op en kun je zien of het beeld dat je van het werkveld hebt klopt. Door je aan te melden op ons platform, kun je alle vacatures die momenteel openstaan bekijken.

Waar kan ik terecht voor vragen over de AFAS pocket app?

Voor vragen over de AFAS pocket app kun je terecht op: www.euflex.nl/pocket. Hier vind je een uitgebreide handleiding voor het boeken van uren in de AFAS pocket app.