Skip to main content

Student inhuren

Een student inhuren met technische kennis?

Ontdek de voordelenNeem direct contact op

De 3 voordelen van een student inhuren (werkstudent):

Studenten blijken voor veel bedrijven een ideale uitkomst te bieden om op een slimme wijze om te gaan met de huidige krapte in de arbeidsmarkt. Ontdek nu zelf ook de voordelen:

Hoog opgeleid personeel

Direct toegang tot hoog opgeleid technisch personeel in de brainport regio

Flexibele schil opbouwen

Piekbelasting zonder problemen kunnen draaien

Snel in te werken

Onze klanten geven aan dat TU/e studenten snel zijn in te werken

Wat is een werkstudent?

Een werkstudent is een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Studenten zijn leergierig en hebben veel kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Een goede selectie en werving van studenten leidt tot getalenteerde werknemers in de toekomst! Meer weten over: wat is een werkstudent?

Waarom een student inhuren?

Er zijn verschillende redenen om te profiteren van de voordelen van een student inhuren.

Werkdruk van vaste werknemers verlagen
Werkstudenten bieden de uitkomst voor werkzaamheden waar flexibel inzetbaar personeel gewenst is. Anderzijds zien we ook steeds meer organisaties die TU/e studenten inzetten voor een aantal vaste uren en/of dagdelen per week om zo de werkdruk van vaste werknemers te ontzien en verlagen.

EuFlex Technificent neemt veel werk uit handen
Wij werven de kandidaten en zorgen voor het contract en de loonadministratie, terwijl u baas blijft over het proces: u behoud de keuzevrijheid welke sollicitanten u aanneemt.

Lange termijn investering
Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, en in het bijzonder voor technisch personeel, zal er op een andere en creatieve manier werving en selectie plaatsvinden. Vooruitkijkende HR-managers zien werkstudenten als dé nieuwe mogelijkheid om de strategische instroom van technisch talent zélf te managen.

Bespreek de mogelijkheden

Brochure downloaden:

Bekijk alle voordelen in onze brochure

Download brochure

Je moet als werkgever in deze tak van sport heel anders te werk gaan. Simpelweg een vacature plaatsen, levert niets op. Wij hebben in recruitment onze focus op jong, aankomend talent. Talent dat je zelf intern kunt opleiden of talent dat direct al toegevoegde waarde biedt. Maar: talent ontdek je niet zomaar. Ook als werkgever moet je daarin investeren.

Martijn Stuart  directeur Infield ICT

Klantervaring: Gemakkelijk & snel technisch personeel vinden

In 1 minuut: Hoe werkt EuFlex Technificent

Klantervaring: Werkstudenten bij SmartQare

Hoog opgeleid personeel

Onze database bestaat uit méér dan 6000 verschillende TU/e studenten. Allemaal van verschillende opleidingen en afdelingen. Studenten van de TU/e beschikken over kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen en zijn gewend om in multidisciplinaire teams te werken. Op de Technische Universiteit Eindhoven wordt Challenged Based Learning toegepast, in het kort gezegd betekent dit dat de theoretische kennis ook direct in de praktijk wordt uitgevoerd. Meer over Challenged Based Learning kun je hier lezen.

Flexibele schil opbouwen

Werkstudenten zijn flexibel in te zetten. Dit betekent dus dat je in drukke tijden kunt opschalen en in minder drukke tijden weer af kunt schalen. Op deze manier zorg je ervoor dat de werkdruk van je huidige personeel niet te hoog wordt. Bepaal zelf of je de werkstudent vaste dagen en uren wil geven of dat dit per week verschilt.

Snel in te werken

Onze huidige klanten geven met regelmaat aan dat de TU/e werkstudenten snel in te werken zijn. Een enorm voordeel als je het ons vraagt, vaak horen we namelijk dat de werkdruk binnen bedrijven te hoog is waardoor het automatisch ook te druk is om iemand in te werken.

Neem direct contact op

Een voormalige TU/e student, ooit bij ons begonnen als platform medewerker, is nu business analist op ons hoofdkantoor.

Susan   Recruiter platform medewerkers bij Viggo

Hoe werkt het inhuren van een student?

EuFlex Technificent levert maatwerk! In samenspraak met u brengen we in kaart welke student het beste past bij uw opdracht en uw organisatie. Zodoende stemmen we ons wervingsproces volledig af op uw behoeften.

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven.

TU/e studenten worden ook geplaatst in bijbanen waar een technische achtergrond, op het eerste gezicht, wat minder noodzakelijk lijkt te zijn. In de praktijk blijkt dan toch dat de ‘frisse kijk’ van een TU/e-student er soms toe leidt dat zowel student als bedrijf met elkaar willen verder willen doorgroeien. In een functie die past bij de opleiding van de student én die het bedrijf, in ‘technisch’ opzicht, verder helpt.

Voor welke werkzaamheden is een student geschikt?

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven. Denk daarbij aan het invullen van (tijdelijke) vacatures, assisteren binnen projectteams of het uitvoeren van technische (laboratorium) werkzaamheden. Maar ook Marktonderzoeken, IT & Webontwikkeling, Data & Process analyses en (Grafische) Vormgeving zijn veel voorkomende studenten werkzaamheden. TU/e studenten zijn gewend om te werken in multidisciplinaire projectteams. Wij zien steeds vaker dat opdrachtgevers volledige of deelprojecten uitbesteden aan studenten. EuFlex Technifcent biedt ook u de mogelijkheid om uw eigen multidisciplinair team samen te stellen. Nieuwe, jonge frisse blikken bieden u tenslotte niet alleen de kans om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot nieuw inzicht, kennis en technieken.

Kun je ook tijdelijke studenten inhuren?

Jazeker, ook voor seizoenswerk, tijdelijke projecten of indien u toch wat handen te kort komt op de werkvloer is een werkstudent ideaal. Bedrijven die tijdelijk een tekort aan personeel hebben kunnen een werkstudent gebruiken om de periode te overbruggen. Op deze manier komt er niet ineens veel meer werkdruk op de andere collega’s maar kunnen taken worden opgepakt door een of meerdere werkstudenten. Maar ook voor tijdelijke projecten kunnen werkstudenten worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marktonderzoek, een opdracht voor een klant waar specifieke kennis nodig is of het onderzoeken van een (technisch) vraagstuk.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Meer weten of gelijk bijbaan studenten vinden?
Neem contact op met Melissa om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een emailBel mij terug

Melissa Scholte

Contacteer mij voor meer informatie over het inhuren van een werkstudent

T: 040 247 7371
@: technificent@tue.nl

Benieuwd naar onze andere dienstverlening?

Employer Branding:

Mijn bedrijf promoten

Reverse Matching:

Afgestudeerden vinden

Overzicht van dienstverlening:

Onze 3 diensten