Werkstudent inhuren

Werkstudent aannemen met technische kennis?

Ontdek de voordelenNeem direct contact op

Wilt u graag flexibel zijn in uw personeelsbestand? Of heeft u projectmatig tijdelijk extra personeel nodig? Wellicht is een werkstudent aannemen dan een goede optie. Werkstudenten blijken voor veel bedrijven een ideale uitkomst te bieden om op een slimme wijze om te gaan met de huidige krapte in de arbeidsmarkt. Door een of meerdere TU/e studenten in een project team of bedrijfsonderdeel op te nemen zorgen onze klanten voor een frisse blik op bestaande processen én zorgen ze voor getalenteerd personeel wat effectief kan meedraaien in de organisatie.
EuFlex Technificent helpt bedrijven deze TU/e studenten te vinden. Met een groot netwerk binnen de universiteit en daarbuiten, zijn wij dé specialist in het succesvol matchen van TU/e studenten en recent afgestudeerden aan organisaties in de brainport regio.
Weten hoe dit werkt en hoe onze klanten de schaarste op de technische arbeidsmarkt voor blijven?

Lees meer...

Whitepaper:

Van bijbaanstudent naar startklare werknemer.

Brochures van EuFlex

Je moet als werkgever in deze tak van sport heel anders te werk gaan. Simpelweg een vacature plaatsen, levert niets op. Wij hebben in recruitment onze focus op jong, aankomend talent. Talent dat je zelf intern kunt opleiden of talent dat direct al toegevoegde waarde biedt. Maar: talent ontdek je niet zomaar. Ook als werkgever moet je daarin investeren.

Martijn Stuart  directeur Infield ICT

Waarom een werkstudent aannemen?

Bedrijven hebben verschillende redenen om te profiteren van de voordelen van werkstudenten.

Enerzijds biedt het uitkomst voor werkzaamheden waarbij flexibel inzetbaar personeel gewenst is, maar ook zien wij steeds vaker organisaties die TU/e studenten inzetten voor een aantal vaste dagdelen in de week, om zo vaste werknemers te ontzien en hun werkdruk te verlagen. De werkstudenten nemen dan taken op zich waarbij niet perse de kostbare tijd van de vaste werknemers nodig is. Op deze manier kunnen de vaste werknemers focussen op hun kerntaken.

Daarnaast neemt EuFlex Technificent ook veel werk uit handen. Wat zeker voor de MKB sector een grote plus is. Wij werven de kandidaten en zorgen voor het contract en de loonadministratie, terwijl u baas blijft over het proces: u behoud de keuzevrijheid welke sollicitanten u aanneemt.

Maar de slimste bedrijven zien werkstudenten als een lange termijn investering. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, en in het bijzonder voor technisch personeel in de Brainport regio, gaan HR-managers anders kijken naar hun lange termijn plannen om personeel aan te trekken. Vooruitkijkende HR-managers zien werkstudenten als dé nieuwe mogelijkheid om de strategische instroom van technisch talent zélf te managen.

Bespreek de mogelijkheden
In 1 minuut: Het geheim om top studenten te binden aan uw organisatie.

Werkstudenten: de lange termijn voordelen

Wij zien het steeds vaker, HR managers die problemen ervaren met het aantrekken van hooggeschoold technisch personeel. Met desastreuze gevolgen van de operationaliteit van het bedrijf op lange termijn. Een personeelstekort leidt namelijk vaak ook tot een afname in productie of kennis capaciteit. Met mogelijk ernstige problemen voor de bedrijfsvoering.

Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een lange termijn wervingsstrategie. Het idee? Vroegtijdig, de juiste mensen binden aan de organisatie. Hierdoor is er niet alleen eerder een idee of er een match is, maar zorgt het voor een vlotte doorstroom. Een werknemer die ooit is begonnen als werkstudent naast zijn studie, kent immers het bedrijf al en is al bekend met de interne gang van zaken.

Maar deze strategie kent meer voordelen. De naamsbekendheid onder studenten neemt toe waardoor recent afgestudeerden ook makkelijker zelfstandig de weg naar uw bedrijf vinden.

Drie vliegen in een klap dus! Extra arbeidscapaciteit nu, meer naamsbekendheid onder studenten en afgestudeerden én de kans op een snelle doorstroom van werkstudent naar vaste medewerker!

Neem contact op

Een voormalige TU/e student, ooit bij ons begonnen als platform medewerker, is nu business analist op ons hoofdkantoor.

Susan   Recruiter platform medewerkers bij Viggo

Voordelen van een werkstudent via EuFlex Technificent

  • Flexibel inzetbaar personeel
  • Betaal per gewerkt uur
  • Pro-actief TU/e studenten aan uw bedrijf binden
  • Geen administratie
  • Werkstudenten zijn inzetbaar in multidisciplinaire teams
  • Toegang tot nieuw inzicht, kennis en technieken via werkstudenten
  • No cure, no pay

Klantervaring: Hoe SmartQare succesvol werkstudenten inzet

SmartQare is een start-up gevestigd in de brainport hoofdstad: Eindhoven. Ze ontwikkelen een draagbaar product wat 24/7 vitale parameters meet en monitoring op afstand mogelijk maakt. Een technisch product waar het belangrijk is constant een nieuwe kritische blik op het ontwikkelingsproces te hebben. Zo krijgen ze steeds weer nieuwe inzichten. De dienstverlening EuFlex Technificent bespaart hun daarnaast ook veel tijd. Door de werving uit handen te geven kan SmartQare zich focussen op hun product naar de markt brengen, dit terwijl ze wel zeggenschap behouden over wie bij hun komt werken, de selectie blijft in eigen hand!

Frank Boon, SmartQare, over werkstudenten via EuFlex Technificent

Hoe werkt het aannemen van een werkstudent?

EuFlex Technificent levert maatwerk! In samenspraak met u brengen we in kaart welke student het beste past bij uw opdracht en uw organisatie. Zodoende stemmen we ons wervingsproces volledig af op uw behoeften.

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven.

TU/e studenten worden ook geplaatst in bijbanen waar een technische achtergrond, op het eerste gezicht, wat minder noodzakelijk lijkt te zijn. In de praktijk blijkt dan toch dat de ‘frisse kijk’ van een TU/e-student er soms toe leidt dat zowel student als bedrijf met elkaar willen verder willen doorgroeien. In een functie die past bij de opleiding van de student én die het bedrijf, in ‘technisch’ opzicht, verder helpt.

Voor welke werkzaamheden is een werkstudent geschikt?

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven. Denk daarbij aan het invullen van (tijdelijke) vacatures, assisteren binnen projectteams of het uitvoeren van technische (laboratorium) werkzaamheden. Maar ook Marktonderzoeken, IT & Webontwikkeling, Data & Process analyses en (Grafische) Vormgeving zijn veel voorkomende studenten werkzaamheden. TU/e studenten zijn gewend om te werken in multidisciplinaire projectteams. Wij zien steeds vaker dat opdrachtgevers volledige of deelprojecten uitbesteden aan studenten. EuFlex Technifcent biedt ook u de mogelijkheid om uw eigen multidisciplinair team samen te stellen. Nieuwe, jonge frisse blikken bieden u tenslotte niet alleen de kans om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot nieuw inzicht, kennis en technieken.

Wat zijn de kosten van een werkstudent?

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven. Denk daarbij aan het invullen van (tijdelijke) vacatures, assisteren binnen projectteams of het uitvoeren van technische (laboratorium) werkzaamheden. Maar ook Marktonderzoeken, IT & Webontwikkeling, Data & Process analyses en (Grafische) Vormgeving zijn veel voorkomende studenten werkzaamheden. TU/e studenten zijn gewend om te werken in multidisciplinaire projectteams. Wij zien steeds vaker dat opdrachtgevers volledige of deelprojecten uitbesteden aan studenten. EuFlex Technifcent biedt ook u de mogelijkheid om uw eigen multidisciplinair team samen te stellen. Nieuwe, jonge frisse blikken bieden u tenslotte niet alleen de kans om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot nieuw inzicht, kennis en technieken.

Kun je ook tijdelijke studenten aannemen?

Jazeker, ook voor seizoenswerk, tijdelijke projecten of indien u toch wat handen te kort komt op de werkvloer is een werkstudent ideaal. Bedrijven die tijdelijk een tekort aan personeel hebben kunnen een werkstudent gebruiken om de periode te overbruggen. Op deze manier komt er niet ineens veel meer werkdruk op de andere collega’s maar kunnen taken worden opgepakt door een of meerdere werkstudenten. Maar ook voor tijdelijke projecten kunnen werkstudenten worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marktonderzoek, een opdracht voor een klant waar specifieke kennis nodig is of het onderzoeken van een (technisch) vraagstuk.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Meer weten of gelijk bijbaan studenten vinden?
Neem contact op met Lisa om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een emailBel mij Terug
Portretfoto van Lisa Kleijer, medewerkster van EuFlex

Lisa Kleijer

Contacteer mij voor meer informatie over het inhuren van een werkstudent

T: 040 247 7371
@: l.kleijer@tue.nl

Benieuwd naar onze andere dienstverlening?

Employer Branding:

Mijn bedrijf promoten

Reverse Matching:

Afgestudeerden vinden

Overzicht van dienstverlening:

Brochure downloaden