Skip to main content
Category

EuFlex Technificent

Belasting over bijbaan terugkrijgen

By EuFlex Technificent No Comments

Bijbaantje of vakantiebaantje? Check of je geld terugkrijgt van de Belastingdienst!

Heb of had je een bijbaan? Dan betaal je belasting zonder dat je het merkt. Je werkgever betaalt jou, maar tegelijkertijd ook belasting namens jou. Van dat geld kun je vaak een deel terugkrijgen als je aangifte inkomstenbelasting doet. Je kunt tot 5 jaar terug geld terugkrijgen en dat kan zo oplopen tot een paar honderd euro. Doe voor elk jaar dat je een bijbaantje had aangifte inkomstenbelasting en stuur ‘m in.

Wil je precies weten hoe het zit met belasting als je werkt? Kijk dan op belastingdienst.nl/jongeren. Daar staat alles over aangifte doen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel belasting betaalt. Met de aangifte-app van de Belastingdienst check je of je geld terugkrijgt en doe je aangifte inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. In de app zijn bijna al jouw gegevens al voor je ingevuld. Jij hoeft ze vaak alleen nog maar te controleren. Download daarom meteen de app in de App Store of Google Playstore en log in met je DigiD. Zo geregeld! Wil je over andere jaren aangifte doen? Ga dan via belastingdienst.nl/jongeren naar het online aangifteprogramma Mijn Belastingdienst.

Als je het jaarlijks vóór 1 april doet, dan staat het geld meestal al aan het begin van de zomervakantie op je rekening. Lukt dat niet, dan kan je het doen wanneer het jou uitkomt. Meestal staat het dan binnen 3 maanden op je rekening.

Daarnaast ontwikkelden we het artikel Een bijbaan? Check of je geld terugkrijgt van de Belastingdienst! met een stappenplan en tips voor studenten.

Op zoek naar een werkstudent in Eindhoven?

By EuFlex Technificent

Ben je op zoek naar een werkstudent om een (tijdelijk) project in te vullen binnen jouw bedrijf maar weet je niet hoe je studenten werft? Dan zit je hier aan het juiste adres! EuFlex Technificent is namelijk gespecialiseerd in het werven van technische studenten. Wij weten de juiste talenten te koppelen aan het bedrijfsleven, maar we weten ook voor onze opdrachtgevers een juiste match te vinden bij studenten. Met een netwerk van méér dan 3000 TU/e studenten, hebben wij een breed aanbod om jouw specifieke vraag in te vullen. 

Onze wo studenten worden voor verschillende projecten ingehuurd. Denk hierbij aan tijdelijke projecten, seizoensgebonden banen, maar bijvoorbeeld ook consultancy, software engineering en data science banen. Een aantal voorbeelden van functies waaraan je kunt denken zijn:

 • Software engineers
 • Junior bouwkundig adviseur
 • Junior data consultant
 • Vertaalklussen
 • Cloud/Infrastructure Engineer
 • Data scientist
 • IT specialist

Wie zijn de verschillende werkstudenten uit Eindhoven?

Zoals hierboven al benoemd hebben wij dus een groot netwerk van méér dan 3000 technische studenten. Deze studenten zijn allemaal geregistreerd op ons platform. Ze studeren aan verschillende faculteiten en opleidingen op de TU/e. Het gaat om de volgende faculteiten:

 • Faculteit Biomedische Technologie
 • Faculteit Bouwkunde
 • Faculteit Electrical Engineering
 • Faculteit Industrial Design
 • Faculteit Industrial Engineering & Innovation
 • Faculteit Scheikundige Technologie
 • Faculteit Technische Natuurkunde
 • Faculteit Werktuigbouwkunde
 • Faculteit Wiskunde en Informatica

Voor alle opleidingen kun je hier terecht. 

De studenten van de technische universiteit Eindhoven zijn gewend om in multidisciplinaire teams te werken door middel van challenge based learning. Met challenge based learning wordt de theoretische kennis direct toegepast in de praktijk. Hierdoor ontwikkelen de studenten naast vakgerichte kennis ook andere vaardigheden zoals onderzoeken, samenwerken, omgaan met onzekerheid, oplossingsgericht denken, organiseren en communiceren. Dit zijn allemaal vaardigheden die in het bedrijfsleven nodig zijn. Wij denken dan ook dat deze aanpak en kennis zeker van toegevoegde waarde is voor welk bedrijf dan ook.

Wat kun je verwachten van een werkstudent?

Een werkstudent is vaak erg gemotiveerd en wil zich graag bewijzen. Naast dat hij of zij een centje bij wil verdienen om de studie te bekostigen is dit voor de student ook een kans om alvast een kijkje te nemen in het bedrijfsleven en relevante werkervaring op te doen. Als de student nu zijn best doet en er is een wederzijdse klik, is er een kans aanwezig dat de student na zijn studie kan blijven. De meeste studenten die op zoek zijn naar een relevante bijbaan denken serieus na over hun carrière en nemen geen genoegen met een bijbaan in de horeca. Al met al goede eigenschappen dus! 

Daarnaast kan een student een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie en deze kennis kan verder gedeeld worden binnen het bedrijf.

Wat mogen studenten van het bedrijf verwachten?

Voor studenten is het belangrijk dat ze behandeld worden net zoals de andere werknemers. Op deze manier zal de student zich snel thuis voelen op de werkvloer. Ook moet niet vergeten worden dat de student een voltijd studie volgt naast zijn bijbaan. Sommige periodes zijn drukker dan andere periodes in verband met bijvoorbeeld tentamens, het is daarom belangrijk om hier flexibel mee om te kunnen gaan. Probeer duidelijke afspraken te maken om misverstanden te voorkomen. 

Ervaringen van andere bedrijven lezen? 

Lees hier de ervaringen

De ideale match tussen een bedrijf en een werkstudent

Ben jij op zoek naar technisch talent? Wij zoeken de ideale match en jij mag ze selecteren! EuFlex Technificent biedt drie verschillende diensten aan voor het werven van technische werkstudenten:

Bijbaan student

De markt voor technisch geschoolde academici wordt in de toekomst eerder krapper dan ruimer. Door slimme studenten een bijbaantje te bieden, kunt u hen nú al laten kennismaken met uw organisatie.

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis
 • Wij werven de technische studenten en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp
Lees meer

Reverse matching

Kom in contact met afgestudeerd talent. Ons grote netwerk van (pas) afgestudeerde TU/e studenten, stellen wij graag aan u voor op basis van generieke profielen.

 • Kandidaatsprofielen van Euflex Technificent als uitgangspunt voor de perfecte match
 • Geen werving op vacatureprofiel of -eisen
 • Nieuw talent helpt met nieuwe inzichten voor uw bedrijf of markt
 • Voor startersfuncties en ervaren posities
Lees meer

Employer branding

Vergroot nú uw zichtbaarheid onder TU/e studenten. Door middel van onze unieke partnerships helpen wij u de meest gevraagde (toekomstige) werknemers te bereiken.

 • Bereik in een keer 12 000 studenten
 • Mogelijkheid om verdiepende bedrijfspresentaties te geven
 • Zichtbaarheid onder studenten vergroot de kans op succesvolle vacature invullingen
 • Investeer in de toekomst van uw bedrijf
Lees meer

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

De voordelen van een werkstudent met machine learning ervaring

By EuFlex Technificent

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een nieuwe werknemer of ook wel werkstudent om machine learning toe te passen binnen de organisatie. Laten we allereerst beginnen met wat machine learning precies inhoudt.

Wat is machine learning

Machine learning is een vorm van Artificial Intelligence (AI) die is gericht op het bouwen van systemen die van de verwerkte data kunnen leren of data gebruiken om beter te presteren. Artificial Intelligence is een term voor systemen die de menselijke intelligentie nabootsen. (bron: Oracle)

Machine learning is een populair begrip geworden, het wordt tegenwoordig overal gebruikt. De techniek ontwikkelt zich snel. We beginnen steeds meer te begrijpen welke mogelijkheden het te bieden heeft binnen onze organisaties. Om een beter overzicht te krijgen van de mogelijkheden kan een werkstudent bijvoorbeeld helpen.

Waar kan een machine learning student bij helpen?

Allereerst is het belangrijk te weten wat een werkstudent is. Eigenlijk is een werkstudent niks anders dan een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Wil je meer lezen over wat een werkstudent precies is? Lees dan deze blog!

Een werkstudent die beschikt over de skill machine learning kan natuurlijk helpen bij het oplossen van vraagstukken waarbij machine learning aan te pas komt. De TU/e werkt voornamelijk met CBL (Challenged Based Learning), dit betekent dat veel opdrachten en vakken direct in de praktijk uitgevoerd worden. De student zal daarom al vaker een machine learning project uitgevoerd hebben. Vergeet alleen niet dat het om een student gaat, dus jarenlange ervaring bij een groot bedrijf zal helaas niet het geval zijn. Maar dit neemt niet weg dat een werkstudent veel kan toevoegen binnen de organisatie. 

Frisse innovatieve blik
Een werkstudent zorgt namelijk ook voor een nieuwe innovatieve blik op de organisatie. Studenten zijn namelijk op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen en toepassen! Doordat ze ook nog niet beperkt worden door de aanwezige cultuur en processen, hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen een organisatie. 

Gedreven persoonlijkheid
Daarnaast hebben over het algemeen studenten die op zoek zijn naar een studiegerelateerde bijbaan een gedreven persoonlijkheid. Ze vinden het namelijk belangrijk relevante ervaring op te doen en hopen ook op een fulltime baan in de toekomst binnen het bedrijf. Ze willen graag alles van het vak leren en zijn erg flexibel inzetbaar. Ze hebben een hoge arbeidsproductiviteit, zeker als je het kijkt naar de kosten van een werkstudent vergeleken met de kosten van normale werknemers.

Welk uurloon krijgt een werkstudent met machine learning skills? 

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistent toe. Een gemiddeld salaris voor een werkstudent ligt rond de €14 per uur. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

De voordelen van een werkstudent in omgeving Eindhoven 

Laten we nog een keer de voordelen van een werkstudent op een rijtje zetten.

 • Frisse innovatieve blik op de organisatie
 • Gedreven persoonlijkheid
 • Goedkope werknemer
 • Hoog opgeleid op de TU/e met Challenged Based Learning
 • Als het voor beide partijen bevalt, kun je de student direct aannemen na afstuderen zonder enige acquisitie te doen
 • Geen administratieve rompslomp (Dit regelt EuFlex Technificent voor je!)

Hoe vind je een geschikte machine learning werknemer?

Je hoeft zelf eigenlijk niet zoveel te doen als je het aan ons overlaat. Neem contact met ons op zodat de vacature op onze website geplaatst kan worden. Wij zoeken geschikte kandidaten en jij selecteert. De administratieve rompslomp doen wij. Overigens betaal je alleen als er ook daadwerkelijk een student aan het werk gaat. 

Wist je trouwens dat we ook bemiddelen in startersjobs, dus voor net afgestudeerde studenten? Neem hiervoor een kijkje op deze pagina

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Data Scientist nodig? Neem een TU/e werkstudent aan!

By EuFlex Technificent

Tegenwoordig produceren we ontzettend veel data. Volgens Wil van der Aalst, hoogleraar Information Systems aan de Technische Universiteit van Eindhoven, produceren we in tien minuten net zoveel data als in de periode van de prehistorie tot aan 2003. Bizar toch! Door verschillende technieken wordt het steeds eenvoudiger om data te verzamelen, maar hierdoor wordt het ook steeds lastiger om waardevolle informatie uit deze gigantische dataset te vinden. Is dit herkenbaar bij jouw bedrijf? Dan kan je hoogstwaarschijnlijk een Data Science werkstudent gebruiken.

De voordelen van Data Science binnen uw bedrijf

Data Science is de juiste relevante informatie halen uit een grote hoeveelheid data. Voor het analyseren van data is de juiste expertise nodig. Data Scientists hebben kennis van business, statistiek en hebben over het algemeen programmeerervaring. De modellen die worden gebruikt bij het analyseren zijn complex, maar de praktische toepassingen zijn concreet. De analyses die een Data Scientist maakt, helpen bedrijven om efficiënter te werken en meer over klanten te weten te komen. 

Andere praktische toepassingen van business analytics/Data Science zijn:

 • Efficiëntere processen binnen het bedrijf
 • Betere verdeling van budgetten
 • Hogere klanttevredenheid
 • Predictive maintenance 
 • Betere content

De term Data Science

De term Data Science is eigenlijk ook best een breed begrip. Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data, Robotic Process Automation (RPA), Deep learning enzovoort. betekenen allemaal wat anders. Toch worden ze vaak onder het begrip Data Science gevoegd. Ondanks dat data bij alle begrippen de basis is, gebruiken ze verschillende vormen van data analyse. Bedenk van tevoren dus goed waar je hulp bij nodig hebt als je op zoek gaat naar een Data Scientist.

Hoe vind je de beste Data Science werkstudent in omgeving Eindhoven? 

EuFlex Technificent kan je hierbij helpen. Wij slaan namelijk de brug tussen TU/e studenten en het bedrijfsleven. Specifieke opleidingen op de Technische Universiteit Eindhoven zijn gericht op Data Science. Met een groot netwerk, vinden wij vrijwel altijd de geschikte kandidaat. Geef aan waar je naar op zoek bent en wij zullen de geschikte studenten selecteren. Vervolgens hoeft je alleen nog maar te kiezen en de student kan direct aan de slag. 

Benieuwd wat een werkstudent / bijbaan student precies inhoudt? Lees dan deze blog.

Welk salaris krijgt een Data Science werkstudent? 

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Volgens Glassdoor is het gemiddelde uurloon van een werkstudent €15. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Plaats je vacature bij EuFlex Technificent

Neem vandaag nog contact op met EuFlex Technificent, en wij zullen ons best doen de vacature zo snel mogelijk online te plaatsen. De vacature wordt zichtbaar voor ons gehele netwerk met méér dan 3000 studenten. Wij zoeken de juiste kandidaat, en jij mag ze selecteren! Vacatures worden vaak in korte tijd ingevuld. 

Vacature aantrekkelijker maken voor studenten?
Dat kan! Wij hebben er een blog over geschreven. Lees hem hier!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Hoe plaats je een gratis vacature?

By EuFlex, EuFlex Technificent

Het internet geeft ons ontzettend veel vrijheid en een zee aan informatie. Maar voor het plaatsen van een gratis vacature kan je soms door de bomen het bos niet zien. Er bestaan honderden sites en services om een vacature te plaatsen, maar welke is de juiste voor jouw bedrijf? Is het überhaupt mogelijk om een vacature te plaatsen zonder dat er een dozijn aan betaalde services naar je hoofd gegooid wordt? Je hebt geluk, het is mogelijk.

Of je nou op zoek bent naar een nummerkraker voor financiën of een technisch informaticus; met de juiste vacature en locaties trek jij de juiste mensen aan! Lees hieronder over het vinden van de juiste vacaturebank, de rol van social media en het belang van een goed geschreven vacature om jouw vacature te plaatsen met success.

Gratis vacature plaatsen bij een vacaturebank

Je vacature gratis plaatsen op een vacaturebank brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Publiek erkende vacaturebanken zoals werkzoeken.nl of vacatures.nl hebben een uitzonderlijk groot bereik die met regelmaat honderden duizenden bezoekers per maand ontvangen op hun website. Doordat ze een groot aantal gebruikers hebben worden ook meer vacatures geplaatst, waardoor er vervolgens meer gebruikers zich aanmelden. Maak gebruik van die bekendheid!

Als toevoeging, potentiële werknemers voelen zich meer op gemak bij erkende websites. Hun CV verbonden met hun profiel. De website navigeren is ook velen malen makkelijker als de persoon al bekend is met de website.

Vacaturebanken geven werkzoekenden ook de optie om vacature gemakkelijk te filteren naar hun wensen. Zo kun je makkelijk vacature filtreren op: sector, werktijd, regio en looptijd, om maar een paar te benoemen. De hele tijd moeten navigeren & zoeken naar een vacature om vervolgens op een bedrijf vacaturepagina te belanden en alle gegevens weer handmatig invullen wordt snel vermoeiend als je dat al 3 keer per dag doet. Als werkzoekende is de zoek ervaring veel aangenamer als alles gecentraliseerd is en automatisch is ingevuld. Op deze manier kunnen mensen op veel meer vacatures reageren en krijg jij als gevolg een grotere hoeveelheid sollicitanten binnen.

Het allermooiste is dat jij je vacature op zoveel mogelijk vacaturebanken kan plaatsen als je wil. Maak daar gebruik van! (Vergeet alleen niet ze vervolgens ook eraf te halen als de positie eenmaal gevuld is 😊) Hieronder zijn een aantal vacaturebanken:

 • Indeed (Groot bereik zowel binnen als buiten Nederland)
 • EuFlex (Perfect voor het werven van Technische studenten in de Brainport regio)
 • Vacatures.nl (Groot bereik binnen Nederland)
 • Tempo-team (Goed bereik onder jonge mensen ideaal voor deel- en voltijd)
 • Werk (Actief en organiserend met een oudere doelgroep)
 • Werkzoeken (Breed Netwerk en werkt goed voor de randstad regio)

Social media en vacatures plaatsen gaan hand-in-hand

Vacatures posten op social media is tegenwoordig ook een handig trucje om in je arsenaal te hebben. Het is een laagdrempelige manier om je vacature te verspreiden via de digitale word-of-mouth. De toegevoegde waarde van social media is dat je mensen kan bereiken die wellicht niet actief naar werkzoeken. Ze worden wel geprikkeld als nou net de goeie vacature per toeval langskomt in hun feed of wordt doorverwezen via een verbinding.

Of je netwerk nou groot of klein is, het is een methode die je niet links op straat moet laten liggen, maar juist actief gebruikt moet worden in combinatie met vacaturebanken. Sommige social media platformen zijn ze zelfs allebei. Ideaal! Denk hierbij aan LinkedIn.nl en Facebook.nl. Beide hebben een ingebouwde vacaturefunctie. Zowel gratis als betaald. Betaalde vacatures worden in de zoek resultaten vaker naar boven geduwd dan hun gratis variant. Als je dus echt snel iemand nodig hebt om de positie te vullen, dan is dit zeker het overwegen waard.

Denk aan je doelgroep

Er zijn vrijwel oneindig soorten banen en het is daarom van uitermate groot belang dat jouw unieke vacature bij de juiste doelgroep terecht komt. Denk hierbij aan opleidingsniveau, maar ook aan de actieve sector, werkervaring, technisch/niet technisch en regio. Hoewel de grote vacaturebanken brede filter opties hebben, trekken ze niet altijd de mensen aan die de vacature hoort te bereiken.

Zoek je bijvoorbeeld een technische werkstudent om een 16-uur per week functie te vervullen? Of een student die binnenkort klaar is met hun master? Dan kun je ze beter bereiken via uitzendbureau’s die in directe verbinding zijn met de universiteiten. Wij (EuFlex.nl) staan in directe verbinding met de Technische Universiteit Eindhoven en hebben om die reden het bereik van ongeveer 12.000 TU/e studenten. Een doelgroep die lastiger te bereiken is via vacaturebanken zoals tempo-team.nl of Facebook.nl.

Hoe zorg je ervoor dat jouw (gratis) vacature eruit springt?

Goed Bezig! Je hebt een sterk idee wie jij wil om je team te versterken. Daarbij heb je ook gebruik gemaakt van de juiste vacaturebanken en social media pagina’s gekozen om jouw droomsollicitant te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vacature eruit springt?

Het is een realiteit dat het aantal vacatures is gestegen met 250%(!) sinds corona. Door deze gigantische stijging in zo’n korte tijd hebben studenten en andere werkzoekenden veel meer keuze dan ervoor. Al helemaal als je gratis vacatures wil plaatsen, is het daarom extra belangrijk om extra aandacht te geven aan hoe jij de vacature presenteert.  Hieronder zijn al een aantal punten om in acht te nemen:

 • Verplaats je in je doelgroep
 • Geef duidelijkheid
 • Vermeld het salaris
 • Noteer onder welke cao de functie valt

Voor meer tips voor het schrijven van een vacature lees onze andere blog over het creëren van de beste werkstudent vacature om een nog beter beeld te krijgen.

Ben jij op zoek naar technische starters of werkstudenten zowel parttime als fulltime? Bij EuFlex kun je gratis een vacature laten plaatsen via onze eenvoudige tool. Wij zijn er ook om jou te helpen met het maken van de juiste vacature. Via de knop hieronder ga je direct naar de pagina waar je jouw vacature gratis kan plaatsen voor technische studenten en starters om te zien.

Gratis vacature plaatsen

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Goede trainees in Eindhoven, hoe vind je die?

By EuFlex Technificent

Vind je het lastig om goede trainees in Eindhoven te vinden? Dat dit lastig is, kunnen wij goed begrijpen, het is namelijk erg belangrijk om goede trainees te vinden. Je investeert namelijk veel tijd en geld in deze net afgestudeerde studenten, dan wil je natuurlijk wel dat je er ook echt iets aan hebt uiteindelijk. Voor degene die nog niet helemaal precies weten wat een trainee is, zullen we dit eerst nog even verhelderen.

Wat is een trainee?

Een trainee is een nog niet zo lang geleden afgestudeerde student die in opleiding is bij een bedrijf. De student leert en werkt tegelijkertijd binnen een bedrijf, dit doen ze meestal voor ongeveer twee jaar, maar er zijn ook traineeships van één jaar of langer dan twee jaar. De periode van de traineeship is wel vooraf vastgelegd.

In principe kan een traineeship als een soort startersfunctie gezien worden, het wordt dus niet als een stage gezien. Vaak kan de trainee met verschillende afdelingen meelopen om zo de kans te krijgen om te ontdekken waar zijn of haar interesses precies liggen. Het doel van het aannemen van een trainee is om de starter te laten integreren in het bedrijf en daarna als volwaardig allround medewerker kan meedraaien.

Maak gebruik van detachering of uitzenden in Eindhoven

Om goede trainees in Eindhoven te vinden, kun je er goed aan doen om gebruik te maken van een detacheringsbureau of een uitzendbureau. Deze bureaus bemiddelen tussen vraag en aanbod. Zij zoeken voor jou dan een geschikte kandidaat die past binnen het bedrijf en de voorwaarden. Je hoeft zelf dan geen moeite te steken in het zoekproces. Meestal komen ze met een aantal kandidaten, zodat je zelf nog kunt kiezen welke jij het meest geschikt vindt.

De 2 belangrijkste voordelen van samenwerken met detachering- of uitzendbureaus

 1. Werving & selectie
  Het zoeken van goede trainees in Eindhoven is een tijdrovend proces. Een uitzendbureau of detacheringsbureau neemt dat voor je uit handen. De bureaus hebben een groot netwerk en kunnen dus veel sneller de juiste match vinden. Dit bespaard je veel tijd en moeite.
 2. Flexibiliteit
  Je kunt werknemers tijdelijk aan je bedrijf verbinden. Dit is een voordeel wanneer je een specifieke vraag hebt voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld bij een tijdelijk project of wanneer een medewerker ziek is. In het geval van trainees ga je er natuurlijk niet vanuit dat dit voor korte tijd is, maar het kan wel een voordeel zijn wanneer de trainee niet goed functioneert.

Hoe krijg je contact met TU Eindhoven studenten?

Ben je op zoek naar een hoogopgeleide technische trainee in Eindhoven? Dan kun je het beste in contact komen met TU/e studenten. Deze studenten zijn hoogopgeleid en werken regelmatig in multidisciplinaire teams. Voornamelijk voor technische traineeships zijn deze studenten zeer geschikt. 

Via EuFlex Technificent kun je eenvoudig in contact komen met TU Eindhoven studenten. Wij hebben een netwerk met méér dan 3000 TU/e studenten. Doordat ons kantoor midden op de campus ligt, kunnen wij close contact onderhouden met de studenten. 

Voorbeelden van verschillende soorten traineeships die bij TU/e studenten passen:

 • IT traineeship
 • Web developer traineeship
 • Business analist traineeship
 • Data science traineeship
 • Management traineeship
 • Digital consultant traineeship

Benieuwd of het traineeship van jouw bedrijf bij een TU/e student past? Bekijk hier alle opleidingen die de Technische Universiteit Eindhoven aanbiedt.

EuFlex Technificent helpt je bij het vinden van technisch personeel in Eindhoven!

Ja, misschien zijn wij (EuFlex Technificent) wel het meest geschikte uitzendbureau voor technisch personeel in Eindhoven. Doordat we midden op de campus zitten en alleen beschikken over een netwerk met technische studenten, hebben wij altijd kwalitatief hoogopgeleiden starters. Dit netwerk is ontstaan doordat wij ons alleen op deze doelgroep focussen, dus echt alleen TU/e studenten of alumni! Hierdoor garanderen wij je altijd de beste trainees.

Via onze klanten hebben we met regelmaat terug gekregen dat onze studenten flexibel en snel in te werken zijn. Daarnaast kunnen we vaak op korte termijn de juiste kandidaten aanleveren.

Je kunt altijd contact met ons opnemen om even door te spreken waar je naar op zoek bent. 

Andere services van EuFlex Technificent:

 • Werkstudenten / bijbaanstudent
 • Starters
 • Employer Branding
Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

De voordelen van een werkstudent bouwkunde

By EuFlex Technificent

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, kan het een goede zet zijn een werkstudent bouwkunde in te huren. Werkstudenten hebben vaak een gedreven persoonlijkheid en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën. Op de TU/e wordt veel gewerkt in multidisciplinaire teams en worden veel praktische projecten direct uitgevoerd. De studenten hebben vaak al aan grote projecten voor echte opdrachtgevers gewerkt.

Een werkstudent bouwkunde heeft voordelen voor jouw bedrijf 

Frisse innovatieve blik op de organisatie
Een student kan een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen met uw bedrijf, bespaard weer dure trainingen! Daarnaast worden ze nog niet beperkt door de aanwezige cultuur en processen, hierdoor hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen het bedrijf.

Gedreven persoonlijkheid en hoge arbeidsproductiviteit
Uit ervaring kunnen we spreken dat de meeste studenten die op zoek zijn naar een relevante bijbaan naast hun studie een gedreven persoonlijkheid hebben. Ze willen zich alvast voorbereiden op het bedrijfsleven dat komen gaat. Ze hopen vaak ook te kunnen blijven werken wanneer ze afstuderen.

Lagere personeelskosten
Een werkstudent is vaak goedkoper dan een vaste werknemer. Ze zijn vaak jonger dan je huidige werknemers en krijgen een junior functie binnen het bedrijf. Je kunt de jobstudenten inhuren voor alleen de momenten waarin je ze ook echt nodig hebt, dus zo heb je dus geen vaste lasten, mits je dit zo afspreekt natuurlijk. Het is een goedkope manier om tijdelijke projecten of drukke periodes op te lossen. We komen later terug op het salaris van een werkstudent.

Hoog opgeleide TU/e werknemer
Studenten bouwkunde die studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven zijn gewend om te werken met Challenge Based Learning. Dit betekent dat ze de theorie ook direct in de praktijk uitvoeren door middel van verschillende projecten. Ze zijn gewend om te werken in multidisciplinaire teams en weten dus goed hoe ze moeten samenwerken in groepsverband. De TU/e staat in de internationale top als het gaat om samenwerken met het bedrijfsleven. Zeker een voordeel dus als je het ons vraagt!

Werknemer zonder werving en selectie
Bevalt het vanuit beide partijen? Dan heb je waarschijnlijk een nieuwe werknemer zonder enige acquisitie te hoeven doen. Wanneer de student afstudeert kan deze namelijk direct in dienst treden. Een echte win-win situatie!

Geen administratieve rompslomp
Wanneer je een student inhuurt via EuFlex Technificent heb je geen administratieve rompslomp. Wij nemen dit proces geheel uit handen. Je betaalt alleen per gewerkt uur, er zijn geen verdere kosten

Wat kan een bouwkunde student precies?

Tijdens de studie houden de studenten zich bezig met de vraag hoe onze leefomgeving in elkaar steekt en hoe deze steeds verandert. Ze krijgen inzicht in de manier waarop gebouwen, woonwijken of complete steden aangepast kunnen worden. Gebaseerd op de veranderende wensen van bewoners en gebruikers, met behulp van de nieuwe technologische mogelijkheden. Ze ontwikkelen een breed inzicht in het ontwerpen van gebouwen, huizen, kantoren, musea of zelfs hele woonwijken. Ze verdiepen zich in het techniek, het ontwerp en het bouwproces. 

Tijdens de opleiding hebben de studenten in teamverband gewerkt aan bouwtechnische ontwerpopdrachten. De technische kennis die is opgedaan wordt vertaald in concrete oplossingen voor een maatschappelijk probleem. Zo hebben ze al voor hun carrière geleerd een brug te slaan tussen techniek en de wereld om ze heen. De studenten worden gekenmerkt als studenten die bereid zijn anders te denken, die de wereld op zijn kop durven te zetten.

Lees hier meer over de bouwkunde opleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven

Welk salaris krijgt een werkstudent bouwkunde?

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Wilt u een werkstudent inhuren?

Wil je nu al in contact komen met het toptalent van de toekomst? EuFlex Technificent slaat op 3 manieren de brug tussen technische TU/e talent en de arbeidsmarkt. Zet onze TU/e technische talenten direct in voor uw bedrijf als werkstudent, of ga alvast een relatie aan zodat er op termijn een samenwerking kan ontstaan. 

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis 
 • Wij werven en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp

Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden die we bieden, maar graag spreken we de mogelijkheden ook persoonlijk door: 040 247 80 80

Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Wat is een werkstudent?

By EuFlex Technificent

Eigenlijk is een werkstudent niks anders dan een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Vaak werkt een student gemiddeld tussen de 8 en 16 uur per week omdat zij uiteraard daarnaast nog een hbo of wo studie volgen. 

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in werkstudenten. Studenten zijn leergierig en hebben meestal veel kennis van digitale ontwikkelingen, goede eigenschappen dus! De werkstudenten worden vaak ingehuurd als een aanvulling op een bestaand team van vaste en ervaren werknemers. Daarnaast leidt een goede selectie en werving van hbo en wo studenten tot getalenteerde werknemers in de toekomst!

Wat voegt een werkstudent toe aan een bedrijf?

Werkstudenten worden steeds populairder in Nederland, vaak bekostigen de studenten hun studie hiermee, maar is dit ook bedoeld om werkervaring op te doen in de sector waar ze uiteindelijk willen gaan werken. Deze studenten wil je aannemen, zij denken serieus na over hun carrière en nemen geen genoegen met een bijbaan in de horeca. Stel je voor dat de student tussen de cultuur past en zich goed ontwikkelt, dan kan deze werkstudent direct na het behalen van de studie aan de slag binnen uw bedrijf. En dat alles zonder inwerkperiode en werving- en selectieproces!

Van student naar werkende
Een student kan een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen met uw bedrijf, bespaard weer dure trainingen! Daarnaast worden ze nog niet beperkt door de aanwezige cultuur en processen, hierdoor hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen het bedrijf.

Hoge arbeidsproductiviteit
De gemiddelde werkstudent heeft een hoge arbeidsproductiviteit, zeker als je het vergelijkt met wat een werkstudent kost. Nu goed presteren maakt de kans op een baan bij het bedrijf groter, de studenten willen zich daarom graag bewijzen. Daarnaast vinden wo-studenten het een leuke uitdaging om hun theorie om te zetten naar praktijk. Om die reden hebben studenten, zeker in vergelijking met werknemers met een vast contract, echt nog prestatiedrang. Wanneer je dan ook nog naar het kostenplaatje kijkt, is het al helemaal win-win.

Welk salaris krijgt een werkstudent?

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Volgens Glassdoor is het gemiddelde uurloon van een werkstudent €15. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Wilt u een werkstudent inhuren?

Wil je nu al in contact komen met het toptalent van de toekomst? EuFlex Technificent slaat op 3 manieren de brug tussen technische TU/e talent en de arbeidsmarkt. Zet onze TU/e technische talenten direct in voor uw bedrijf als wo werkstudent door het plaatsen van een gratis vacature, of ga alvast een relatie aan zodat er op termijn een samenwerking kan ontstaan. 

 • Flexibel inzetbare wo studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis 
 • Wij werven en u selecteert uit ons grote netwerk van technische wo studenten
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp

Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden die we bieden, maar graag spreken we de mogelijkheden ook persoonlijk door: 040 247 80 80
Het creëren van de ideale werkstudent vacature? Bekijk hier hoe u de beste werkstudent vacature maakt!

Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Schrijf de beste werkstudent vacature voor jouw bedrijf

By EuFlex Technificent

Om de krapte op de technische arbeidsmarkt voor te blijven, is het aannemen van een werkstudent een verstandige keuze. De werkstudent kan je namelijk op dit moment uit de brand helpen met (tijdelijke) projecten en kan eventueel wanneer de student afgestudeerd is in dienst komen zonder nog enige moeite voor acquisitie te hoeven doen. Om de juiste werkstudent te vinden is het van belang een goede werkstudent vacature te plaatsen. Deze vacature dient aandacht te krijgen bij de studenten en aantrekkelijk te zijn voor deze doelgroep. In dit artikel zullen we je meenemen in het schrijven van een goede werkstudent vacature.

Hoe trek je technische werkstudenten aan met een vacature?

Verplaats je in de student
Uit eigen ervaring als werkstudent, kan ik vertellen dat voor mij vacatures helemaal niet formeel hoeven te zijn. Schrijf daarom zoals je spreekt, dit wordt vaak als persoonlijk ervaren en studenten kunnen zichzelf hierin vinden. Ben dus lekker jezelf en probeer jezelf in de student te verplaatsen. Het belangrijkste is dat je duidelijk bent om potentiële verwarring te voorkomen.

Vermeld het salaris
Het is waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar studenten werken voornamelijk om wat geld bij te verdienen om hun studie of kamer te betalen (natuurlijk is de ervaring die ze opdoen een goede bijkomstigheid). In bijna alle vacatures wordt gesproken over een marktconform of passend salaris, probeer het salaris taboe te doorbreken en vermeld wat de student gaat verdienen. Dit trekt studenten aan en is daarom veel interessanter voor werkstudenten. Daarnaast onderscheidt je je ook nog eens van je concurrenten! 

Ben flexibel als bedrijf
Ook belangrijk om in gedachte te houden is dat het rooster van een student van week tot week kan verschillen (ik spreek uit ervaring). Voor een werkstudent is het daarom erg belangrijk dat een bedrijf flexibel is. De ene week kan het zo zijn dat de student op woensdag en donderdag kan werken, maar misschien dat dit de andere week op maandag en donderdag is. Probeer hier ruimte voor te maken binnen je bedrijf en vermeld in je vacature dat het bedrijf graag met de student meedenkt. Een student wil niets liever dan bij een bedrijf werken die hun studie in acht neemt. Dat is goud waard voor ons. 

Geef duidelijkheid
Bij EuFlex gaan we er meestal vanuit dat een werkstudent tussen de 8 en 16 uur per week kan werken. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn, vermeld in de vacature duidelijk waar je naar op zoek bent en wat jullie baan te bieden heeft. Denk hierbij aan de technieken, hardware en software waar de student mee gaat werken. Vermeld hier ook hoe de baan gecombineerd kan worden met iemand zijn of haar studie. Wees dus ook direct met de primaire & secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is namelijk voor beide partijen van belang dat zowel de studie als de baan goed gaan. 

Geen lange eisenlijsten
Stop met een hele lange eisenlijst. Je neemt namelijk een werkstudent aan, dit betekent dat ze vaak nog geen jarenlange ervaring hebben bij een groot corporate bedrijf. Dit schrikt werkstudenten namelijk af, door deze eisenlijst voelen ze zich vaak niet competent genoeg voor de baan. Terwijl ze wel competent genoeg zijn waarschijnlijk! Kijk dus eerder naar het karakter en soft skills van de student, wil hij/zij graag leren? Verwacht je dat de student snel dingen kan leren? Welke skills heeft de student wel al?  Dit is veel belangrijker om te weten dan de jaren ervaring! 

Vermeld de doorgroeimogelijkheden
Er bestaat een grote kans dat de werkstudent een stage wil doen of na het afstuderen wil blijven werken bij jouw bedrijf. Dit betekent dus dat je in de toekomst niet meer een geschikte kandidaat hoeft te werven als je dit nu al gedaan hebt! Ze helpen je nu uit de brand en je hebt er in de toekomst ook nog profijt aan. Win-win dus! 

Tips voor het schrijven van een werkstudent vacature 

Het is natuurlijk van belang dat je vacature opvalt tussen alle andere vacatures. Daarnaast is het ook belangrijk om gericht naar de doelgroep te schrijven, in dit geval zijn dit studenten die een (bij)baan zoeken. Bedenk dus eerst welke kennis, ervaring en talenten je zoekt voor jouw ideale kandidaat. Wanneer je dit niet duidelijk hebt, wordt het ook erg moeilijk om een goede duidelijke vacature te schrijven. Neem hier dus eerst rustig de tijd voor en schrijf dit voor jezelf in steekwoorden op. Als je eenmaal je beste vacature geschreven hebt is het tijd om een (gratis) vacature te plaatsen en een werkstudent aan te nemen

De tips voor het schrijven van een goede werkstudent vacature op een rijtje: 

 • Tip 1: Stel een gedetailleerd functieprofiel op, gebruik hierbij geen standaard termen. Probeer hierbij onderscheidend te zijn, je wil opvallen! 
 • Tip 2: Doe onderzoek naar de kanalen waar je doelgroep zich bevindt. 
 • Tip 3: Bepaal een duidelijke strategie voor je wervingsmethode. Ga je bijvoorbeeld betaald adverteren op de verschillende kanalen waar je potentiële kandidaten zijn? Of ga je persoonlijke berichten sturen? Overweeg deze keuzes goed en bekijk de voor- en nadelen van deze opties.
 • Tip 4: Schrijf een overzichtelijke vacature. Dit betekent korte zinnen, duidelijke tussenkopjes, opsommingen en schrijf het belangrijkste vooraan in de tekst. Opsommingen met bulletpoints doen het vaak goed! 
 • Tip 5: Besteed aandacht aan de werksfeer van het bedrijf. Kandidaten willen toch graag weten in wat voor bedrijf ze terecht komen. Mocht je een andere werkstudent in dienst hebben, laat hem of haar dan een persoonlijk stukje schrijven over de ervaringen als werkstudent. 
 • Tip 6: Beschrijf in de werkstudent vacature de doorgroeimogelijkheden. Grote kans dat de werkstudent namelijk na zijn afstuderen wil blijven werken, het is dus interessant als hij of zij al meteen kan lezen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kun je werkstudenten bieden?

Het salaris
Om je een beetje in een richting te sturen wat je de studenten als salaris kunt bieden, gebruiken wij altijd als salarisindicatie die van student assistenten op de TU/e. Bij
EuFlex zijn we verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we het salaris van de student assistenten toe.

Maak goede afspraken
Zoals al eerder benoemd is het belangrijk om een werkstudent flexibiliteit te bieden. Vaste uren en vaste dagen zijn moeilijk te combineren met een full time studie ernaast. Vooral omdat het studierooster geen rekening houdt met bijbanen. Indien mogelijk, geef de student dan de mogelijkheid om thuis te werken, zo kan de werkstudent ook eens in de avond of in het weekend werken. Wanneer dit niet mogelijk is, is het belangrijk om samen goede afspraken te maken. Communicatie is alles.

Goede match? Win-win! Biedt de student na zijn studie een baan aan!
Biedt de werkstudent de mogelijkheid om na het afstuderen te blijven werken wanneer het een goede match blijkt te zijn. Dit is voor beide partijen interessant! We kunnen dit maar niet vaak genoeg benoemen. 

Behandel de student als een echte werknemer
Behandel de werkstudent net zoals de andere werknemers, zo voelt de student zich het snelst op zijn gemak. Maak de bijbaan in de vacature voor werkstudenten interessant en aantrekkelijk voor de jonge generatie.

Vind direct technische werkstudenten

Wil je direct toegang tot een zeer grote groep technische wo studenten? EuFlex Technificent kan je daar perfect helpen bij het vinden van een technische werkstudent. Met ons grote netwerk binnen de TU/e, hebben we meer dan 3000 technische studenten op ons platform. EuFlex biedt drie verschillende diensten aan voor het werven van technische werkstudenten. Een vacature plaatsen? Zie onze andere blog over het (gratis) plaatsen van een vacature en hoe dat in zijn werking gaat hier.

Bijbaan student

De markt voor technisch geschoolde academici wordt in de toekomst eerder krapper dan ruimer. Door slimme studenten een bijbaantje te bieden, kunt u hen nú al laten kennismaken met uw organisatie.

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis
 • Wij werven en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp
Lees meer

Reverse matching

Kom in contact met afgestudeerd talent. Ons grote netwerk van (pas) afgestudeerde TU/e studenten, stellen wij graag aan u voor op basis van generieke profielen.

 • Kandidaatsprofielen van Euflex Technificent als uitgangspunt voor de perfecte match
 • Geen werving op vacatureprofiel of -eisen
 • Nieuw talent helpt met nieuwe inzichten voor uw bedrijf of markt
 • Voor startersfuncties en ervaren posities
Lees meer

Employer branding

Vergroot nú uw zichtbaarheid onder TU/e studenten. Door middel van onze unieke partnerships helpen wij u de meest gevraagde (toekomstige) werknemers te bereiken.

 • Bereik in een keer 12 000 studenten
 • Mogelijkheid om verdiepende bedrijfspresentaties te geven
 • Zichtbaarheid onder studenten vergroot de kans op succesvolle vacature invullingen
 • Investeer in de toekomst van uw bedrijf
Lees meer

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op