Category

EuFlex Technificent

Op zoek naar een werkstudent in Eindhoven?

By EuFlex Technificent

Ben je op zoek naar een werkstudent om een (tijdelijk) project in te vullen binnen jouw bedrijf? Dan zit je hier aan het juiste adres! EuFlex Technificent kan je namelijk verder helpen. Wij weten de juiste talenten te koppelen aan het bedrijfsleven, maar we weten ook voor onze opdrachtgevers een juiste match te vinden bij studenten. Met een netwerk van méér dan 3000 TU/e studenten, hebben wij een breed aanbod om jouw specifieke vraag in te vullen. 

Onze studenten worden voor verschillende projecten ingezet. Denk hierbij aan tijdelijke projecten, seizoensgebonden banen, maar bijvoorbeeld ook consultancy, software engineering en data science banen. Een aantal voorbeelden van functies waaraan je kunt denken zijn:

 • Software engineers
 • Junior bouwkundig adviseur
 • Junior data consultant
 • Vertaalklussen
 • Cloud/Infrastructure Engineer
 • IT specialist

Wie zijn de verschillende werkstudenten uit Eindhoven?

Zoals hierboven al benoemd hebben wij dus een groot netwerk van méér dan 3000 technische studenten. Deze studenten zijn allemaal geregistreerd op ons platform. Ze studeren aan verschillende faculteiten en opleidingen op de TU/e. Het gaat om de volgende faculteiten:

 • Faculteit Biomedische Technologie
 • Faculteit Bouwkunde
 • Faculteit Electrical Engineering
 • Faculteit Industrial Design
 • Faculteit Industrial Engineering & Innovation
 • Faculteit Scheikundige Technologie
 • Faculteit Technische Natuurkunde
 • Faculteit Werktuigbouwkunde
 • Faculteit Wiskunde en Informatica

Voor alle opleidingen kun je hier terecht. 

De studenten van de technische universiteit Eindhoven zijn gewend om in multidisciplinaire teams te werken door middel van challenge based learning. Met challenge based learning wordt de theoretische kennis direct toegepast in de praktijk. Hierdoor ontwikkelen de studenten naast vakgerichte kennis ook andere vaardigheden zoals onderzoeken, samenwerken, omgaan met onzekerheid, oplossingsgericht denken, organiseren en communiceren. Dit zijn allemaal vaardigheden die in het bedrijfsleven nodig zijn. Wij denken dan ook dat deze aanpak en kennis zeker van toegevoegde waarde is voor welk bedrijf dan ook.

Wat kun je verwachten van een werkstudent?

Een werkstudent is vaak erg gemotiveerd en wil zich graag bewijzen. Naast dat hij of zij een centje bij wil verdienen om de studie te bekostigen is dit voor de student ook een kans om alvast een kijkje te nemen in het bedrijfsleven en relevante werkervaring op te doen. Als de student nu zijn best doet en er is een wederzijdse klik, is er een kans aanwezig dat de student na zijn studie kan blijven. De meeste studenten die op zoek zijn naar een relevante bijbaan denken serieus na over hun carrière en nemen geen genoegen met een bijbaan in de horeca. Al met al goede eigenschappen dus! 

Daarnaast kan een student een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie en deze kennis kan verder gedeeld worden binnen het bedrijf.

Wat mogen studenten van het bedrijf verwachten?

Voor studenten is het belangrijk dat ze behandeld worden net zoals de andere werknemers. Op deze manier zal de student zich snel thuis voelen op de werkvloer. Ook moet niet vergeten worden dat de student een voltijd studie volgt naast zijn bijbaan. Sommige periodes zijn drukker dan andere periodes in verband met bijvoorbeeld tentamens, het is daarom belangrijk om hier flexibel mee om te kunnen gaan. Probeer duidelijke afspraken te maken om misverstanden te voorkomen. 

Ervaringen van andere bedrijven lezen? 

Lees hier de ervaringen

De ideale match tussen een bedrijf en een werkstudent

Ben jij op zoek naar technisch talent? Wij zoeken de ideale match en jij mag ze selecteren! EuFlex Technificent biedt drie verschillende diensten aan voor het werven van technische werkstudenten:

Bijbaan student

De markt voor technisch geschoolde academici wordt in de toekomst eerder krapper dan ruimer. Door slimme studenten een bijbaantje te bieden, kunt u hen nú al laten kennismaken met uw organisatie.

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis
 • Wij werven en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp
Lees meer

Reverse matching

Kom in contact met afgestudeerd talent. Ons grote netwerk van (pas) afgestudeerde TU/e studenten, stellen wij graag aan u voor op basis van generieke profielen.

 • Kandidaatsprofielen van Euflex Technificent als uitgangspunt voor de perfecte match
 • Geen werving op vacatureprofiel of -eisen
 • Nieuw talent helpt met nieuwe inzichten voor uw bedrijf of markt
 • Voor startersfuncties en ervaren posities
Lees meer

Employer branding

Vergroot nú uw zichtbaarheid onder TU/e studenten. Door middel van onze unieke partnerships helpen wij u de meest gevraagde (toekomstige) werknemers te bereiken.

 • Bereik in een keer 12 000 studenten
 • Mogelijkheid om verdiepende bedrijfspresentaties te geven
 • Zichtbaarheid onder studenten vergroot de kans op succesvolle vacature invullingen
 • Investeer in de toekomst van uw bedrijf
Lees meer

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Wat is een werkstudent?

By EuFlex Technificent

Eigenlijk is een werkstudent niks anders dan een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Vaak werkt een student gemiddeld tussen de 8 en 16 uur per week. 

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in werkstudenten. Studenten zijn leergierig en hebben meestal veel kennis van digitale ontwikkelingen, goede eigenschappen dus! De werkstudenten worden vaak ingehuurd als een aanvulling op een bestaand team van vaste en ervaren werknemers. Daarnaast leidt een goede selectie en werving van studenten tot getalenteerde werknemers in de toekomst!

Wat voegt een werkstudent toe aan een bedrijf?

Werkstudenten worden steeds populairder in Nederland, vaak bekostigen de studenten hun studie hiermee, maar is dit ook bedoeld om werkervaring op te doen in de sector waar ze uiteindelijk willen gaan werken. Deze studenten wil je aannemen, zij denken serieus na over hun carrière en nemen geen genoegen met een bijbaan in de horeca. Stel je voor dat de student tussen de cultuur past en zich goed ontwikkelt, dan kan deze werkstudent direct na het behalen van de studie aan de slag binnen uw bedrijf. En dat alles zonder inwerkperiode en werving- en selectieproces!

Nieuwe blik
Een student kan een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen met uw bedrijf, bespaard weer dure trainingen! Daarnaast worden ze nog niet beperkt door de aanwezige cultuur en processen, hierdoor hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen het bedrijf.

Hoge arbeidsproductiviteit
De gemiddelde werkstudent heeft een hoge arbeidsproductiviteit, zeker als je het vergelijkt met wat een werkstudent kost. Nu goed presteren maakt de kans op een baan bij het bedrijf groter, de studenten willen zich graag bewijzen. Zeker in vergelijking met werknemers met een vast contract, hebben studenten echt nog prestatiedrang. Wanneer je dan ook nog naar het kostenplaatje kijkt, is het al helemaal win-win.

Welk salaris krijgt een werkstudent?

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Volgens Glassdoor is het gemiddelde uurloon van een werkstudent €13. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Wilt u een werkstudent inhuren?

Wil je nu al in contact komen met het toptalent van de toekomst? EuFlex Technificent slaat op 3 manieren de brug tussen technische TU/e talent en de arbeidsmarkt. Zet onze TU/e technische talenten direct in voor uw bedrijf als werkstudent, of ga alvast een relatie aan zodat er op termijn een samenwerking kan ontstaan. 

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis 
 • Wij werven en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp

Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden die we bieden, maar graag spreken we de mogelijkheden ook persoonlijk door: 040 247 80 80

Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op

Schrijf de beste werkstudent vacature voor jouw bedrijf

By EuFlex Technificent

Om de krapte op de technische arbeidsmarkt voor te blijven, is het aannemen van een werkstudent een verstandige keuze. De werkstudent kan je namelijk op dit moment uit de brand helpen met (tijdelijke) projecten en kan eventueel wanneer de student afgestudeerd is in dienst komen zonder nog enige moeite voor acquisitie te hoeven doen. Om de juiste werkstudent te vinden is het van belang een goede werkstudent vacature te plaatsen. Deze vacature dient aandacht te krijgen bij de studenten en aantrekkelijk te zijn voor deze doelgroep. In dit artikel zullen we je meenemen in het schrijven van een goede werkstudent vacature.

Hoe trek je technische werkstudenten aan met een vacature?

Verplaats je in de student
Uit eigen ervaring als werkstudent, kan ik vertellen dat voor mij vacatures helemaal niet formeel hoeven te zijn. Schrijf daarom zoals je spreekt, dit wordt vaak als persoonlijk ervaren en studenten kunnen zichzelf hierin vinden. Ben dus lekker jezelf en probeer jezelf in de student te verplaatsen. 

Vermeld het salaris
Het is waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar studenten werken voornamelijk om wat geld bij te verdienen om hun studie te betalen (natuurlijk is de ervaring die ze opdoen een goede bijkomstigheid). In bijna alle vacatures wordt gesproken over een marktconform of passend salaris, probeer het salaris taboe te doorbreken en vermeld wat de student gaat verdienen. Dit is veel interessanter voor werkstudenten en daarnaast onderscheidt je je ook nog eens van je concurrenten! 

Ben flexibel als bedrijf
Ook belangrijk om in gedachte te houden is dat het rooster van een student van week tot week kan verschillen (ik spreek uit ervaring). Voor een werkstudent is het daarom erg belangrijk dat een bedrijf flexibel is. De ene week kan het zo zijn dat de student op woensdag en donderdag kan werken, maar misschien dat dit de andere week op maandag en donderdag is. Probeer hier ruimte voor te maken binnen je bedrijf en vermeld in je vacature dat het bedrijf graag met de student meedenkt.

Geef duidelijkheid
Bij EuFlex gaan we er meestal vanuit dat een werkstudent tussen de 8 en 16 uur per week kan werken. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn, vermeld in de vacature duidelijk waar je naar op zoek bent. Het is namelijk voor beide partijen van belang dat zowel de studie als de baan goed gaan. 

Geen lange eisenlijsten
Stop met een hele lange eisenlijst. Je neemt namelijk een werkstudent aan, dit betekent dat ze vaak nog geen jarenlange ervaring hebben bij een groot corporate bedrijf. Dit schrikt werkstudenten namelijk af, door deze eisenlijst voelen ze zich vaak niet competent genoeg voor de baan. Terwijl ze wel competent genoeg zijn waarschijnlijk! Kijk dus eerder naar het karakter van de student, wil hij/zij graag leren? Verwacht je dat de student snel dingen kan leren? Welke skills heeft de student wel al?  Dit is veel belangrijker om te weten dan de jaren ervaring! 

Vermeld de doorgroeimogelijkheden
Er bestaat een grote kans dat de werkstudent na het afstuderen wil blijven werken bij jouw bedrijf. Dit betekent dus dat je in de toekomst niet meer een geschikte kandidaat hoeft te werven als je dit nu al gedaan hebt! Ze helpen je nu uit de brand en je hebt er in de toekomst ook nog profijt aan. Win-win dus! 

Tips voor het schrijven van een werkstudent vacature 

Het is natuurlijk van belang dat je vacature opvalt tussen alle andere vacatures. Daarnaast is het ook belangrijk om gericht naar de doelgroep te schrijven, in dit geval zijn dit studenten die een (bij)baan zoeken. Bedenk dus eerst welke kennis, ervaring en talenten je zoekt voor jouw ideale kandidaat. Wanneer je dit niet duidelijk hebt, wordt het ook erg moeilijk om een goede duidelijke vacature te schrijven. Neem hier dus eerst rustig de tijd voor en schrijf dit voor jezelf in steekwoorden op. 

De tips voor het schrijven van een goede werkstudent vacature op een rijtje: 

 • Tip 1: Stel een gedetailleerd functieprofiel op, gebruik hierbij geen standaard termen. Probeer hierbij onderscheidend te zijn, je wil opvallen! 
 • Tip 2: Doe onderzoek naar de kanalen waar je doelgroep zich bevindt. 
 • Tip 3: Bepaal een duidelijke strategie voor je wervingsmethode. Ga je bijvoorbeeld betaald adverteren op de verschillende kanalen waar je potentiële kandidaten zijn? Of ga je persoonlijke berichten sturen? Overweeg deze keuzes goed en bekijk de voor- en nadelen van deze opties.
 • Tip 4: Schrijf een overzichtelijke vacature. Dit betekent korte zinnen, duidelijke tussenkopjes, opsommingen en schrijf het belangrijkste vooraan in de tekst. Opsommingen met bulletpoints doen het vaak goed! 
 • Tip 5: Besteed aandacht aan de werksfeer van het bedrijf. Kandidaten willen toch graag weten in wat voor bedrijf ze terecht komen. Mocht je een andere werkstudent in dienst hebben, laat hem of haar dan een persoonlijk stukje schrijven over de ervaringen als werkstudent. 
 • Tip 6: Beschrijf in de werkstudent vacature de doorgroeimogelijkheden. Grote kans dat de werkstudent namelijk na zijn afstuderen wil blijven werken, het is dus interessant als hij of zij al meteen kan lezen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kun je werkstudenten bieden?

Het salaris
Om je een beetje in een richting te sturen wat je de studenten als salaris kunt bieden, gebruiken wij altijd als salarisindicatie die van student assistenten op de TU/e. Bij
EuFlex zijn we verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we het salaris van de student assistenten toe.

Maak goede afspraken
Zoals al eerder benoemd is het belangrijk om een werkstudent flexibiliteit te bieden. Vaste uren en vaste dagen zijn moeilijk te combineren met een full time studie ernaast. Vooral omdat het studierooster geen rekening houdt met bijbanen. Indien mogelijk, geef de student dan de mogelijkheid om thuis te werken, zo kan de werkstudent ook eens in de avond of in het weekend werken. Wanneer dit niet mogelijk is, is het belangrijk om samen goede afspraken te maken. 

Goede match? Win-win! Biedt de student na zijn studie een baan aan!
Biedt de werkstudent de mogelijkheid om na het afstuderen te blijven werken wanneer het een goede match blijkt te zijn. Dit is voor beide partijen interessant! We kunnen dit maar niet vaak genoeg benoemen. 

Behandel de student als een echte werknemer
Behandel de werkstudent net zoals de andere werknemers, zo voelt de student zich het snelst op zijn gemak. Maak de bijbaan in de vacature voor werkstudenten interessant en aantrekkelijk voor de jonge generatie.

Vind direct technische werkstudenten

EuFlex Technificent kan je ook helpen bij het vinden van een technische werkstudent. Met ons grote netwerk binnen de TU/e, hebben we meer dan 3000 technische studenten op ons platform. EuFlex biedt drie verschillende diensten aan voor het werven van technische werkstudenten.

Bijbaan student

De markt voor technisch geschoolde academici wordt in de toekomst eerder krapper dan ruimer. Door slimme studenten een bijbaantje te bieden, kunt u hen nú al laten kennismaken met uw organisatie.

 • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
 • Haal het talent van de toekomst nú al in huis
 • Wij werven en u selecteert
 • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp
Lees meer

Reverse matching

Kom in contact met afgestudeerd talent. Ons grote netwerk van (pas) afgestudeerde TU/e studenten, stellen wij graag aan u voor op basis van generieke profielen.

 • Kandidaatsprofielen van Euflex Technificent als uitgangspunt voor de perfecte match
 • Geen werving op vacatureprofiel of -eisen
 • Nieuw talent helpt met nieuwe inzichten voor uw bedrijf of markt
 • Voor startersfuncties en ervaren posities
Lees meer

Employer branding

Vergroot nú uw zichtbaarheid onder TU/e studenten. Door middel van onze unieke partnerships helpen wij u de meest gevraagde (toekomstige) werknemers te bereiken.

 • Bereik in een keer 12 000 studenten
 • Mogelijkheid om verdiepende bedrijfspresentaties te geven
 • Zichtbaarheid onder studenten vergroot de kans op succesvolle vacature invullingen
 • Investeer in de toekomst van uw bedrijf
Lees meer

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op