Heeft u een student assistent of werkstudent die u komt ondersteunen? Ook dat kunt u regelen met EuFlex. Afhankelijk van de gewenste inzet, bepalen we wat het meest passend is bij de vraag.


U kunt kiezen voor een student die werkt op vaste uren (student-assistent) op een bepaald project (van minimaal 20 uur totaal) of een student die op flexibele basis (0-uren contract) komt werken (werkstudent).


Voor de inschaling gelden vaste afspraken. Student-assistenten (zij die werk verrichten waarbij ze de kennis en vaardigheden van hun studie aan de TU/e gebruiken) worden ingeschaald op basis van ECTS.
Werkstudenten krijgen een vast uurloon betaald los van hun ECTS.

We gaan uit van werving door de TU/e, mocht u willen dat wij de werving van een student-assistent of werkstudent voor u doen kijk dan hier.

Tewerkstellingsvergunning (TWV)

Voor non-EU studenten is meestal een werkvergunning vereist. Als de student een verblijfsvergunning voor studie heeft, wordt de TWV versoepeld afgegeven. Er wordt dan niet getoetst of er iemand anders is binnen Nederland of de EU die deze functie ook zou kunnen doen. Er wordt alleen getoetst of de omstandigheden van de baan in orde zijn. Er geldt dan wel een maximum aantal uren dat de student bij u mag werken, namelijk 16 uur per week of 3 maanden fulltime in juni, juli en augustus.

  • Boete – U riskeert een boete van € 8.000 – 12.000 als u niet in het bezit bent van een TWV voor uw student en de student kan zijn/haar verblijfsvergunning kwijtraken.
  • Verblijfsvergunning – De student dient over een geldige verblijfsvergunning te beschikken.
  • Verblijfsvergunning studie – met een verblijfsvergunning studie mag de student maximaal 16 uur per week of 3 maanden fulltime in juni, juli, augustus werken.
  • Ziektekostenverzekering – De student is verplicht een Nederlandse basiszorgverzekering af te sluiten zodra hij inkomen uit arbeid verkrijgt. Een particuliere studentenverzekering volstaat dan niet. De student maakt wel aanspraak op zorgtoeslag.

Neem contact op met de afdeling Contract & Payroll Services voor meer informatie of klik hieronder om u student aan te melden.

 

Contact

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op: 040-2478085

Luna de Plint, kamer 1.140 – TU/e Campus Eindhoven.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op