Skip to main content

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een nieuwe werknemer of ook wel werkstudent om machine learning toe te passen binnen de organisatie. Laten we allereerst beginnen met wat machine learning precies inhoudt.

Wat is machine learning

Machine learning is een vorm van Artificial Intelligence (AI) die is gericht op het bouwen van systemen die van de verwerkte data kunnen leren of data gebruiken om beter te presteren. Artificial Intelligence is een term voor systemen die de menselijke intelligentie nabootsen. (bron: Oracle)

Machine learning is een populair begrip geworden, het wordt tegenwoordig overal gebruikt. De techniek ontwikkelt zich snel. We beginnen steeds meer te begrijpen welke mogelijkheden het te bieden heeft binnen onze organisaties. Om een beter overzicht te krijgen van de mogelijkheden kan een werkstudent bijvoorbeeld helpen.

Waar kan een machine learning student bij helpen?

Allereerst is het belangrijk te weten wat een werkstudent is. Eigenlijk is een werkstudent niks anders dan een student van een hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Wil je meer lezen over wat een werkstudent precies is? Lees dan deze blog!

Een werkstudent die beschikt over de skill machine learning kan natuurlijk helpen bij het oplossen van vraagstukken waarbij machine learning aan te pas komt. De TU/e werkt voornamelijk met CBL (Challenged Based Learning), dit betekent dat veel opdrachten en vakken direct in de praktijk uitgevoerd worden. De student zal daarom al vaker een machine learning project uitgevoerd hebben. Vergeet alleen niet dat het om een student gaat, dus jarenlange ervaring bij een groot bedrijf zal helaas niet het geval zijn. Maar dit neemt niet weg dat een werkstudent veel kan toevoegen binnen de organisatie. 

Frisse innovatieve blik
Een werkstudent zorgt namelijk ook voor een nieuwe innovatieve blik op de organisatie. Studenten zijn namelijk op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen en toepassen! Doordat ze ook nog niet beperkt worden door de aanwezige cultuur en processen, hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen een organisatie. 

Gedreven persoonlijkheid
Daarnaast hebben over het algemeen studenten die op zoek zijn naar een studiegerelateerde bijbaan een gedreven persoonlijkheid. Ze vinden het namelijk belangrijk relevante ervaring op te doen en hopen ook op een fulltime baan in de toekomst binnen het bedrijf. Ze willen graag alles van het vak leren en zijn erg flexibel inzetbaar. Ze hebben een hoge arbeidsproductiviteit, zeker als je het kijkt naar de kosten van een werkstudent vergeleken met de kosten van normale werknemers.

Welk uurloon krijgt een werkstudent met machine learning skills? 

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistent toe. Een gemiddeld salaris voor een werkstudent ligt rond de €14 per uur. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

De voordelen van een werkstudent in omgeving Eindhoven 

Laten we nog een keer de voordelen van een werkstudent op een rijtje zetten.

  • Frisse innovatieve blik op de organisatie
  • Gedreven persoonlijkheid
  • Goedkope werknemer
  • Hoog opgeleid op de TU/e met Challenged Based Learning
  • Als het voor beide partijen bevalt, kun je de student direct aannemen na afstuderen zonder enige acquisitie te doen
  • Geen administratieve rompslomp (Dit regelt EuFlex Technificent voor je!)

Hoe vind je een geschikte machine learning werknemer?

Je hoeft zelf eigenlijk niet zoveel te doen als je het aan ons overlaat. Neem contact met ons op zodat de vacature op onze website geplaatst kan worden. Wij zoeken geschikte kandidaten en jij selecteert. De administratieve rompslomp doen wij. Overigens betaal je alleen als er ook daadwerkelijk een student aan het werk gaat. 

Wist je trouwens dat we ook bemiddelen in startersjobs, dus voor net afgestudeerde studenten? Neem hiervoor een kijkje op deze pagina

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op