Skip to main content

Vind je het lastig om goede trainees in Eindhoven te vinden? Dat dit lastig is, kunnen wij goed begrijpen, het is namelijk erg belangrijk om goede trainees te vinden. Je investeert namelijk veel tijd en geld in deze net afgestudeerde studenten, dan wil je natuurlijk wel dat je er ook echt iets aan hebt uiteindelijk. Voor degene die nog niet helemaal precies weten wat een trainee is, zullen we dit eerst nog even verhelderen.

Wat is een trainee?

Een trainee is een nog niet zo lang geleden afgestudeerde student die in opleiding is bij een bedrijf. De student leert en werkt tegelijkertijd binnen een bedrijf, dit doen ze meestal voor ongeveer twee jaar, maar er zijn ook traineeships van één jaar of langer dan twee jaar. De periode van de traineeship is wel vooraf vastgelegd.

In principe kan een traineeship als een soort startersfunctie gezien worden, het wordt dus niet als een stage gezien. Vaak kan de trainee met verschillende afdelingen meelopen om zo de kans te krijgen om te ontdekken waar zijn of haar interesses precies liggen. Het doel van het aannemen van een trainee is om de starter te laten integreren in het bedrijf en daarna als volwaardig allround medewerker kan meedraaien.

Maak gebruik van detachering of uitzenden in Eindhoven

Om goede trainees in Eindhoven te vinden, kun je er goed aan doen om gebruik te maken van een detacheringsbureau of een uitzendbureau. Deze bureaus bemiddelen tussen vraag en aanbod. Zij zoeken voor jou dan een geschikte kandidaat die past binnen het bedrijf en de voorwaarden. Je hoeft zelf dan geen moeite te steken in het zoekproces. Meestal komen ze met een aantal kandidaten, zodat je zelf nog kunt kiezen welke jij het meest geschikt vindt.

De 2 belangrijkste voordelen van samenwerken met detachering- of uitzendbureaus

 1. Werving & selectie
  Het zoeken van goede trainees in Eindhoven is een tijdrovend proces. Een uitzendbureau of detacheringsbureau neemt dat voor je uit handen. De bureaus hebben een groot netwerk en kunnen dus veel sneller de juiste match vinden. Dit bespaard je veel tijd en moeite.
 2. Flexibiliteit
  Je kunt werknemers tijdelijk aan je bedrijf verbinden. Dit is een voordeel wanneer je een specifieke vraag hebt voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld bij een tijdelijk project of wanneer een medewerker ziek is. In het geval van trainees ga je er natuurlijk niet vanuit dat dit voor korte tijd is, maar het kan wel een voordeel zijn wanneer de trainee niet goed functioneert.

Hoe krijg je contact met TU Eindhoven studenten?

Ben je op zoek naar een hoogopgeleide technische trainee in Eindhoven? Dan kun je het beste in contact komen met TU/e studenten. Deze studenten zijn hoogopgeleid en werken regelmatig in multidisciplinaire teams. Voornamelijk voor technische traineeships zijn deze studenten zeer geschikt. 

Via EuFlex Technificent kun je eenvoudig in contact komen met TU Eindhoven studenten. Wij hebben een netwerk met méér dan 3000 TU/e studenten. Doordat ons kantoor midden op de campus ligt, kunnen wij close contact onderhouden met de studenten. 

Voorbeelden van verschillende soorten traineeships die bij TU/e studenten passen:

 • IT traineeship
 • Web developer traineeship
 • Business analist traineeship
 • Data science traineeship
 • Management traineeship
 • Digital consultant traineeship

Benieuwd of het traineeship van jouw bedrijf bij een TU/e student past? Bekijk hier alle opleidingen die de Technische Universiteit Eindhoven aanbiedt.

EuFlex Technificent helpt je bij het vinden van technisch personeel in Eindhoven!

Ja, misschien zijn wij (EuFlex Technificent) wel het meest geschikte uitzendbureau voor technisch personeel in Eindhoven. Doordat we midden op de campus zitten en alleen beschikken over een netwerk met technische studenten, hebben wij altijd kwalitatief hoogopgeleiden starters. Dit netwerk is ontstaan doordat wij ons alleen op deze doelgroep focussen, dus echt alleen TU/e studenten of alumni! Hierdoor garanderen wij je altijd de beste trainees.

Via onze klanten hebben we met regelmaat terug gekregen dat onze studenten flexibel en snel in te werken zijn. Daarnaast kunnen we vaak op korte termijn de juiste kandidaten aanleveren.

Je kunt altijd contact met ons opnemen om even door te spreken waar je naar op zoek bent. 

Andere services van EuFlex Technificent:

 • Werkstudenten / bijbaanstudent
 • Starters
 • Employer Branding
Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op