EuFlex is per september 2020 overgestapt van het handmatig uren declareren naar digitaal declareren van je uren met de AFAS Pocket App.

In de app kun je o.a.:

  • uren boeken (alleen voor werkstudenten en mensen op oproepbasis);
  • loonstroken bekijken;
  • jaaropgaven bekijken;
  • een adreswijziging doorgeven;
  • gegevens inzien waar je aan het werk bent.

Hoe gaat het proces in zijn werk? 

Jij boekt de uren op de juiste plaatsing (opdracht) in de app. Je kunt dit iedere dag na afloop van je werk doen zodat je niets vergeet, per week of alles in 1x per maand. Je moet in de app de uren wel per dag boeken en per week opslaan. Je kunt wel alles in 1x indienen maar dat mag ook in fases.
Als je de uren hebt ingediend komen ze bij je opdrachtgever van de TU/e terecht in hun werkgeversportal waar zij de uren goed-  of afkeuren. Worden je uren afgekeurd omdat ze niet juist zijn of dat het bijvoorbeeld op de verkeerde plaatsing is geboekt? Dan kun je die reactie van je opdrachtgever weer terugvinden in je app. Je krijgt per mail ook een melding dat er dan een taak voor je klaarstaat en kun je je boeking aanpassen.

Als alles dan goedgekeurd is wordt het automatisch doorgezet naar ons waarna wij het zullen verwerken met de loonbetaling.

Het is belangrijk dat je op tijd je uren declareert! omdat je opdrachtgever ze ook nog na moet kijken.
De uren van de vorige maand dienen uiterlijk de 10e van de maand erop geboekt te zijn. Je opdrachtgever heeft dan nog tm de 15e de tijd om ze goed te keuren. Na deze datum is het niet meer gegarandeerd dat je uren nog meegaan met die loonrun.

Voorbeeld: Als je uren werkt in januari, dan moeten deze uiterlijk 10 februari geboekt zijn. Je opdrachtgever keurt ze goed uiterlijk de 15e en wij verwerken dit weer tot een salaris welke je dan rond de 25e februari betaald krijgt.

Hieronder vindt je de handleiding voor het declareren van je uren.

How to register your hours

Hoe installeer je de app?

STAP 1 Installeer de app vandaag nog op je telefoon!

Ga naar de store (Google Play of App Store) zoek op “AFAS pocket app”.

STAP 2 Klik op deze QR-code op je telefoon:

Of kies voor ‘Scan code’ in de app als je de mail op je pc hebt staan. Houd de camera van je telefoon voor onderstaande QR-code.

STAP 3 Je ontvangt vervolgens een e-mail met een 6 cijferige code.
Typ deze code over in de app of druk op de code als je de e-mail op je telefoon geopend hebt.

Je bent nu gekoppeld en kunt aan de slag!

Heb je vragen? Neem contact met ons op via pocket@euflex.nl of stuur via de app je vraag in middels de knop “insturen”.

Veel plezier met het gebruik van de app!

Nb. De app is constant in ontwikkeling en we hebben zelf ook al gemerkt dat sommige dingen niet heel handig zijn zoals bijvoorbeeld 2 knoppen die “declaraties” heten maar totaal een andere functie hebben. We hebben geprobeerd om, wat mogelijk is in de software, zoveel mogelijk aan te passen en gemakkelijker te maken. We hopen dat er binnenkort nog meer mogelijk is met de app en dat er een aantal dingen gemakkelijker worden. 

Contact

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op: 040-2478085

Luna de Plint, kamer 1.140 – TU/e Campus Eindhoven.

Heb je vragen? Neem contact met ons op via pocket@euflex.nl
of stuur via de app je vraag in middels de knop “insturen”.