Skip to main content

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, kan het een goede zet zijn een werkstudent bouwkunde in te huren. Werkstudenten hebben vaak een gedreven persoonlijkheid en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën. Op de TU/e wordt veel gewerkt in multidisciplinaire teams en worden veel praktische projecten direct uitgevoerd. De studenten hebben vaak al aan grote projecten voor echte opdrachtgevers gewerkt.

Een werkstudent bouwkunde heeft voordelen voor jouw bedrijf 

Frisse innovatieve blik op de organisatie
Een student kan een nieuwe innovatieve blik op de organisatie en processen geven. Dit geeft het bedrijf direct nieuwe energie. Studenten zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, tools en laatste onderzoeken uit het vak. Deze kennis kunnen ze direct delen met uw bedrijf, bespaard weer dure trainingen! Daarnaast worden ze nog niet beperkt door de aanwezige cultuur en processen, hierdoor hebben ze sneller door wat efficiënter kan binnen het bedrijf.

Gedreven persoonlijkheid en hoge arbeidsproductiviteit
Uit ervaring kunnen we spreken dat de meeste studenten die op zoek zijn naar een relevante bijbaan naast hun studie een gedreven persoonlijkheid hebben. Ze willen zich alvast voorbereiden op het bedrijfsleven dat komen gaat. Ze hopen vaak ook te kunnen blijven werken wanneer ze afstuderen.

Lagere personeelskosten
Een werkstudent is vaak goedkoper dan een vaste werknemer. Ze zijn vaak jonger dan je huidige werknemers en krijgen een junior functie binnen het bedrijf. Je kunt de jobstudenten inhuren voor alleen de momenten waarin je ze ook echt nodig hebt, dus zo heb je dus geen vaste lasten, mits je dit zo afspreekt natuurlijk. Het is een goedkope manier om tijdelijke projecten of drukke periodes op te lossen. We komen later terug op het salaris van een werkstudent.

Hoog opgeleide TU/e werknemer
Studenten bouwkunde die studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven zijn gewend om te werken met Challenge Based Learning. Dit betekent dat ze de theorie ook direct in de praktijk uitvoeren door middel van verschillende projecten. Ze zijn gewend om te werken in multidisciplinaire teams en weten dus goed hoe ze moeten samenwerken in groepsverband. De TU/e staat in de internationale top als het gaat om samenwerken met het bedrijfsleven. Zeker een voordeel dus als je het ons vraagt!

Werknemer zonder werving en selectie
Bevalt het vanuit beide partijen? Dan heb je waarschijnlijk een nieuwe werknemer zonder enige acquisitie te hoeven doen. Wanneer de student afstudeert kan deze namelijk direct in dienst treden. Een echte win-win situatie!

Geen administratieve rompslomp
Wanneer je een student inhuurt via EuFlex Technificent heb je geen administratieve rompslomp. Wij nemen dit proces geheel uit handen. Je betaalt alleen per gewerkt uur, er zijn geen verdere kosten

Wat kan een bouwkunde student precies?

Tijdens de studie houden de studenten zich bezig met de vraag hoe onze leefomgeving in elkaar steekt en hoe deze steeds verandert. Ze krijgen inzicht in de manier waarop gebouwen, woonwijken of complete steden aangepast kunnen worden. Gebaseerd op de veranderende wensen van bewoners en gebruikers, met behulp van de nieuwe technologische mogelijkheden. Ze ontwikkelen een breed inzicht in het ontwerpen van gebouwen, huizen, kantoren, musea of zelfs hele woonwijken. Ze verdiepen zich in het techniek, het ontwerp en het bouwproces. 

Tijdens de opleiding hebben de studenten in teamverband gewerkt aan bouwtechnische ontwerpopdrachten. De technische kennis die is opgedaan wordt vertaald in concrete oplossingen voor een maatschappelijk probleem. Zo hebben ze al voor hun carrière geleerd een brug te slaan tussen techniek en de wereld om ze heen. De studenten worden gekenmerkt als studenten die bereid zijn anders te denken, die de wereld op zijn kop durven te zetten.

Lees hier meer over de bouwkunde opleiding aan de Technische Universiteit Eindhoven

Welk salaris krijgt een werkstudent bouwkunde?

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Wilt u een werkstudent inhuren?

Wil je nu al in contact komen met het toptalent van de toekomst? EuFlex Technificent slaat op 3 manieren de brug tussen technische TU/e talent en de arbeidsmarkt. Zet onze TU/e technische talenten direct in voor uw bedrijf als werkstudent, of ga alvast een relatie aan zodat er op termijn een samenwerking kan ontstaan. 

  • Flexibel inzetbare studenten voor diverse opdrachten, projecten en werkzaamheden
  • Haal het talent van de toekomst nú al in huis 
  • Wij werven en u selecteert
  • Betaal per gewerkt uur, zonder verdere kosten of administratieve rompslomp

Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden die we bieden, maar graag spreken we de mogelijkheden ook persoonlijk door: 040 247 80 80

Lees meer over onze services!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op