Skip to main content

Scholen

Werkstudent aannemen als hulp op uw school?
Samen bouwen we aan een sterker onderwijssysteem.

Neem direct contact op

Klantervaring: Werkstudenten bij een tekort aan leerkrachten

In 1 minuut: Hoe werkt EuFlex Technificent

De 3 voordelen van een werkstudent:

Werkstudenten blijken voor veel scholen een ideale uitkomst te bieden om op een slimme wijze om te gaan met het huidige tekort aan leerkrachten. Ontdek nu zelf ook de voordelen:

Expertise in beta vakken

Technische studenten hebben een diepgaande kennis van technische vakken zoals wiskunde en natuurkunde

Individuele aandacht

Dankzij technische studenten kunnen scholen extra aandacht geven aan leerlingen met moeite met technische vakken

Snel inzetbaar

Onze klanten geven aan dat TU/e studenten snel zijn in te werken en dus snel inzetbaar zijn

We hebben de verplichting om onze leerlingen les te geven, maar we slaagden er niet in om de vacatures in te vullen. Toen kwamen we in contact met EuFlex Technificent, en meteen dachten we: dit is wel heel gaaf.

Rolf Janssen  onderwijsmanager Sint Lucas Eindhoven

Klanten

Wat is een werkstudent?

Een werkstudent is een student van een hbo-opleiding of wo-studie die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Studenten zijn leergierig en hebben veel kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Een goede selectie en werving van studenten leidt tot getalenteerde werknemers in de toekomst! Meer weten over: wat is een werkstudent? Lees dan onze blog!

Waarom een werkstudent aannemen voor uw school?

Er zijn verschillende redenen om te profiteren van de voordelen van werkstudenten.

Werkdruk van vaste werknemers verlagen
Werkstudenten bieden de uitkomst voor werkzaamheden waar flexibel inzetbaar personeel gewenst is. Wij zien steeds meer scholen die TU/e studenten inzetten voor een aantal vaste uren en/of dagdelen per week om zo de werkdruk van vaste werknemers te ontzien en verlagen.

EuFlex Technificent neemt veel werk uit handen
Wij werven de kandidaten en zorgen voor het contract en de loonadministratie. U blijft de baas over het proces en behoudt de keuzevrijheid in welke sollicitanten u aanneemt

Win-win
Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, kunnen TU/e studenten uw school verder helpen. Zoals studenten uw school helpen, helpt uw school ook de student door deze (praktische) kennis te bieden en kennis te laten maken met werken in het onderwijs.

Bespreek de mogelijkheden

Brochure downloaden:

Bekijk alle voordelen in onze brochure

Download brochure

Diverse kracht(en) en vaardigheden

Studenten brengen frisse perspectieven en actuele kennis in het klaslokaal, waardoor ze leerlingen kunnen inspireren en de lesstof relevanter kunnen maken. Bovendien beschikken ze vaak over flexibele schema’s en een energieke benadering, wat scholen in staat stelt om hun onderwijsmiddelen efficiënter te benutten en individuele aandacht aan studenten te bieden.

Neem direct contact op

Leerlingen die het wat lastiger hadden gingen door de extra aandacht vervolgens weer helemaal ontdooien

Rolf   Onderwijsmanager Sint Lucas Eindhoven

Hoe werkt het aannemen van een werkstudent?

EuFlex Technificent levert maatwerk! In samenspraak met u brengen we in kaart welke student het beste past bij uw school en situatie. Zodoende stemmen we ons wervingsproces volledig af op uw behoeften.

Voor scholen kunnen studenten van de TU/e een waardevolle aanvulling zijn, zelfs in rollen waar een technische achtergrond op het eerste gezicht misschien niet direct vereist lijkt. De unieke perspectieven en frisse benaderingen van TU/e-studenten blijken vaak te leiden tot nieuwe mogelijkheden, waar zowel de student als de school van kunnen profiteren.

Voor welke werkzaamheden is een werkstudent geschikt?

Onze studenten zijn veelzijdig inzetbaar, zowel voor technische als niet-technische taken in het onderwijs. Studenten die een lesbevoegdheid hebben kunnen ingezet worden voor de klas, andere studenten kunne ingezet worden om bijlessen te geven. De frisse, jonge perspectieven van onze studenten bieden niet alleen de kans om vernieuwend te denken, maar brenge nieuwe inzichten, en kennis de klaslokalen in.

Kunt u ook tijdelijk studenten aannemen?

Zeker weten, ook voor seizoensgebonden werkzaamheden, tijdelijke projecten of wanneer scholen extra hulp op de werkvloer nodig hebben, zijn werkstudenten ideaal. Scholen die tijdelijk een tekort aan personeel hebben, kunnen werkstudenten inzetten om de periode te overbruggen. Dit voorkomt een plotselinge toename van de werkdruk op andere medewerkers en zorgt ervoor dat taken worden uitgevoerd door een of meerdere werkstudenten.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Meer weten of gelijk studenten vinden?
Neem contact op met Nicole om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een emailBel mij terug
Portret van Nicole Bermans, medewerkster van EuFlex

Nicole Bergmans

Contacteer mij voor meer informatie over het inhuren van een werkstudent voor uw school

T: 040-2478089
@: n.m.l.bergmans@tue.nl

Benieuwd naar onze andere dienstverlening?

Employer Branding:

Mijn bedrijf promoten

Afgestudeerden:

Afgestudeerden vinden

Overzicht van dienstverlening:

Brochure downloaden