Skip to main content

Alumni

Werkstudent aannemen met technische kennis?

Neem direct contact op

De 3 voordelen van een werkstudent:

Werkstudenten blijken voor veel bedrijven een ideale uitkomst te bieden om op een slimme wijze om te gaan met de huidige krapte in de arbeidsmarkt. Ontdek nu zelf ook de voordelen:

Hoogopgeleid personeel

Direct toegang tot hoogopgeleid technisch personeel in de brainport regio

Flexibele schil opbouwen

Piekbelasting zonder problemen kunnen draaien

Snel in te werken

Onze klanten geven aan dat TU/e studenten snel zijn in te werken

Wat is een werkstudent?

Een werkstudent is een student van een hbo-opleiding of wo-studie die binnen een bedrijf werk verricht, meestal in de vorm van een bijbaan. Studenten zijn leergierig en hebben veel kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Een goede selectie en werving van studenten leidt tot getalenteerde werknemers in de toekomst! Meer weten over: wat is een werkstudent? Lees dan onze blog!

Waarom een werkstudent aannemen als Alumnus?

Er zijn verschillende redenen om te profiteren van de voordelen van werkstudenten.

Werkdruk van vaste werknemers verlagen
Werkstudenten bieden de uitkomst voor werkzaamheden waar flexibel inzetbaar personeel gewenst is. Anderzijds zien we ook steeds meer organisaties die TU/e studenten inzetten voor een aantal vaste uren en/of dagdelen per week om zo de werkdruk van vaste werknemers te ontzien en verlagen.

EuFlex Technificent neemt veel werk uit handen
Wij werven de kandidaten en zorgen voor het contract en de loonadministratie, terwijl u baas blijft over het proces: u behoud de keuzevrijheid welke sollicitanten u aanneemt.

Win-win
Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt, in het bijzonder voor technisch personeel, kunnen TU/e studenten jouw bedrijf verder helpen. Zoals studenten jouw bedrijf helpen, helpt jouw bedrijf ook de student door deze (praktische) kennis te bieden. Zo kan de student zich ook richting de toekomst oriënteren binnen de technische sector en natuurlijk jouw bedrijf.

Bespreek de mogelijkheden

Brochure downloaden:

Bekijk alle voordelen in onze brochure

Download brochure

Je moet als werkgever in deze tak van sport heel anders te werk gaan. Simpelweg een vacature plaatsen, levert niets op. Wij hebben in recruitment onze focus op jong, aankomend talent. Talent dat je zelf intern kunt opleiden of talent dat direct al toegevoegde waarde biedt. Maar: talent ontdek je niet zomaar. Ook als werkgever moet je daarin investeren.

Martijn Stuart  directeur Infield ICT

Klantervaring: Gemakkelijk & snel technisch personeel vinden

In 1 minuut: Hoe werkt EuFlex Technificent

Klantervaring: Werkstudenten bij SmartQare

Hoog opgeleid personeel

Onze database bestaat uit méér dan 5000 verschillende TU/e studenten. Allemaal van verschillende opleidingen en afdelingen. Studenten van de TU/e beschikken over kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen en zijn gewend om in multidisciplinaire teams te werken.

Flexibele schil opbouwen

Werkstudenten zijn flexibel in te zetten. Dit betekent dus dat je in drukke tijden kunt opschalen en in minder drukke tijden weer af kunt schalen. Op deze manier zorg je ervoor dat de werkdruk van je huidige personeel niet te hoog wordt. Bepaal zelf of je de werkstudent vaste dagen en uren wil geven of dat dit per week verschilt.

Snel in te werken

Onze huidige klanten geven met regelmaat aan dat de TU/e werkstudenten snel in te werken zijn. Een enorm voordeel als je het ons vraagt, vaak horen we namelijk dat de werkdruk binnen bedrijven te hoog is waardoor het automatisch ook te druk is om iemand in te werken.

Diverse kracht(en) en vaardigheden

Naast dat studenten de Engelse taal beheersen zijn TU/e studenten ook getraind op sociale kundigheden zoals presenteren, schrijven en meer. Dit kan jou, als manager binnen een MKB bedrijf of binnen je eigen onderneming ondersteunen. Ook is er de mogelijkheid iemand van een bepaald land of iemand die een bepaalde taal beheerst te rekruteren voor jouw vacature.

Neem direct contact op

Een voormalige TU/e student, ooit bij ons begonnen als platform medewerker, is nu business analist op ons hoofdkantoor.

Susan   Recruiter platform medewerkers bij Viggo

Hoe werkt het aannemen van een werkstudent?

EuFlex Technificent levert maatwerk! In samenspraak met u brengen we in kaart welke student het beste past bij uw opdracht en uw organisatie. Zodoende stemmen we ons wervingsproces volledig af op uw behoeften.

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven.

TU/e studenten worden ook geplaatst in bijbanen waar een technische achtergrond, op het eerste gezicht, wat minder noodzakelijk lijkt te zijn. In de praktijk blijkt dan toch dat de ‘frisse kijk’ van een TU/e-student er soms toe leidt dat zowel student als bedrijf met elkaar willen verder willen doorgroeien. In een functie die past bij de opleiding van de student én die het bedrijf, in ‘technisch’ opzicht, verder helpt.

Voor welke werkzaamheden is een werkstudent geschikt?

Onze studenten werken voor een breed scala aan bedrijven, zowel bij technische als niet technische bedrijven. Denk daarbij aan het invullen van (tijdelijke) vacatures, assisteren binnen projectteams of het uitvoeren van technische (laboratorium) werkzaamheden. Maar ook Marktonderzoeken, IT & Webontwikkeling, Data & Process analyses en (Grafische) Vormgeving zijn veel voorkomende studenten werkzaamheden. TU/e studenten zijn gewend om te werken in multidisciplinaire projectteams. Wij zien steeds vaker dat opdrachtgevers volledige of deelprojecten uitbesteden aan studenten. EuFlex Technifcent biedt ook u de mogelijkheid om uw eigen multidisciplinair team samen te stellen. Nieuwe, jonge frisse blikken bieden u tenslotte niet alleen de kans om out of the box te denken, maar geeft ook toegang tot nieuw inzicht, kennis en technieken.

Is het nodig om studenten een nieuwe opdracht te geven?

Zeker niet. Studenten zijn ook geschikt om in te zetten om vaste werkzaamheden uit te voeren. TU/e studenten zijn, bewezen door onze andere klanten, zeer snel in te werken en zijn ook enthousiast om juist in die sfeer bij jouw bedrijf te proeven en ook zo te ervaren hoe een potentiële toekomst eruit kan zien. Zo helpen ze niet alleen jouw bedrijf, maar help jij ook hen.

Kun je ook tijdelijke studenten aannemen?

Jazeker, ook voor seizoenswerk, tijdelijke projecten of indien u toch wat handen te kort komt op de werkvloer is een werkstudent ideaal. Bedrijven die tijdelijk een tekort aan personeel hebben kunnen een werkstudent gebruiken om de periode te overbruggen. Op deze manier komt er niet ineens veel meer werkdruk op de andere collega’s maar kunnen taken worden opgepakt door een of meerdere werkstudenten. Maar ook voor tijdelijke projecten kunnen werkstudenten worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marktonderzoek, een opdracht voor een klant waar specifieke kennis nodig is of het onderzoeken van een (technisch) vraagstuk.

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Meer weten of gelijk bijbaan studenten vinden?
Neem contact op met Melissa om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een emailBel mij terug

Melissa Scholte

Contacteer mij voor meer informatie over het inhuren van een werkstudent

T: 040 247 7371
@: technificent@tue.nl

Benieuwd naar onze andere dienstverlening?

Employer Branding:

Mijn bedrijf promoten

Reverse Matching:

Afgestudeerden vinden

Overzicht van dienstverlening:

Brochure downloaden