Skip to main content

Tegenwoordig produceren we ontzettend veel data. Volgens Wil van der Aalst, hoogleraar Information Systems aan de Technische Universiteit van Eindhoven, produceren we in tien minuten net zoveel data als in de periode van de prehistorie tot aan 2003. Bizar toch! Door verschillende technieken wordt het steeds eenvoudiger om data te verzamelen, maar hierdoor wordt het ook steeds lastiger om waardevolle informatie uit deze gigantische dataset te vinden. Is dit herkenbaar bij jouw bedrijf? Dan kan je hoogstwaarschijnlijk een Data Science werkstudent gebruiken.

De voordelen van Data Science binnen uw bedrijf

Data Science is de juiste relevante informatie halen uit een grote hoeveelheid data. Voor het analyseren van data is de juiste expertise nodig. Data Scientists hebben kennis van business, statistiek en hebben over het algemeen programmeerervaring. De modellen die worden gebruikt bij het analyseren zijn complex, maar de praktische toepassingen zijn concreet. De analyses die een Data Scientist maakt, helpen bedrijven om efficiënter te werken en meer over klanten te weten te komen. 

Andere praktische toepassingen van business analytics/Data Science zijn:

  • Efficiëntere processen binnen het bedrijf
  • Betere verdeling van budgetten
  • Hogere klanttevredenheid
  • Predictive maintenance 
  • Betere content

De term Data Science

De term Data Science is eigenlijk ook best een breed begrip. Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data, Robotic Process Automation (RPA), Deep learning enzovoort. betekenen allemaal wat anders. Toch worden ze vaak onder het begrip Data Science gevoegd. Ondanks dat data bij alle begrippen de basis is, gebruiken ze verschillende vormen van data analyse. Bedenk van tevoren dus goed waar je hulp bij nodig hebt als je op zoek gaat naar een Data Scientist.

Hoe vind je de beste Data Science werkstudent in omgeving Eindhoven? 

EuFlex Technificent kan je hierbij helpen. Wij slaan namelijk de brug tussen TU/e studenten en het bedrijfsleven. Specifieke opleidingen op de Technische Universiteit Eindhoven zijn gericht op Data Science. Met een groot netwerk, vinden wij vrijwel altijd de geschikte kandidaat. Geef aan waar je naar op zoek bent en wij zullen de geschikte studenten selecteren. Vervolgens hoeft je alleen nog maar te kiezen en de student kan direct aan de slag. 

Benieuwd wat een werkstudent / bijbaan student precies inhoudt? Lees dan deze blog.

Welk salaris krijgt een Data Science werkstudent? 

EuFlex volgt de NBBU uitzend cao en is verplicht de inlenersbeloning toe te passen. De student wordt ingeschaald volgens uw cao of beloningsregeling. Mocht er geen cao zijn, dan passen we meestal het salaris van een student assistente toe. Volgens Glassdoor is het gemiddelde uurloon van een werkstudent €15. Zo heb je een beetje een indicatie wat je een werkstudent kunt bieden met betrekking tot het salaris.

Plaats je vacature bij EuFlex Technificent

Neem vandaag nog contact op met EuFlex Technificent, en wij zullen ons best doen de vacature zo snel mogelijk online te plaatsen. De vacature wordt zichtbaar voor ons gehele netwerk met méér dan 3000 studenten. Wij zoeken de juiste kandidaat, en jij mag ze selecteren! Vacatures worden vaak in korte tijd ingevuld. 

Vacature aantrekkelijker maken voor studenten?
Dat kan! Wij hebben er een blog over geschreven. Lees hem hier!

You and EuFlex.
A match made in Brainport

Heb je een specifieke vraag aan ons, dan kun je die uiteraard altijd aan ons stellen.

Neem contact op